Διεθνή

Τουρκία: Χαρακτηρίζει «σφαγή των Τούρκων» την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς

Τουρκία: Χαρακτηρίζει «σφαγή των Τούρκων» την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς
Τουρκία: Το τουρκικό ΥΠΕΞ δημοσίευσε έναν ματωμένο χάρτη στο Twitter.

Ξεπερνά κάθε όριο η Τουρκία, ανεβάζοντας τους τόνους, στο πλαίσιο του σκηνικού έντασης που στήνει το τελευταίο διάστημα. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια άκρως προκλητική ενέργεια, επιχειρεί να παρουσιάσει ως θύματα τους Τούρκους κατακτητές της Ελλάδας και χαρακτηρίζει την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς κατά την Επανάσταση του 1821, ως «απάνθρωπη σφαγή Τούρκων».

Τουρκία: Ο ματωμένος χάρτης

Μάλιστα δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν… ματωμένο χάρτη, όπου απεικονίζεται η Πελοπόννησος. Στην περιοχή της Τρίπολης «αναβλύζει» αίμα ενώ πάνω στον χάρτη αναγράφεται η λέξη «σφαγή» και η ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1821. Με αφορμή την συμπλήρωση χθες 200 χρόνων από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς αναφέρει: «Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρο στίγμα».

Η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, ονομάζεται στη νεότερη ελληνική ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821. Η πολιορκία (από τις αρχές Ιουνίου 1821) και εν τέλει η απελευθέρωση (23 Σεπτεμβρίου 1821) της Τριπολιτσάς αποτέλεσαν καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο συνάντησης με Σούκρι

Η ιδιαίτερα στενή σχέση Ελλάδας και Αιγύπτου επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Σάμεχ Σούκρι, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ακολούθησε τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με τη συμμετοχή του Κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ Δένδια-Σούκρι ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τουρκική συμπεριφορά, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών να εκφράζει ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που παρέχουν η Ελλάδα και η Κύπρος, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments