Οικονομία

Fitch: Ρεκόρ 40 ετών για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Fitch: Ρεκόρ 40 ετών για την ανάπτυξη στην Ελλάδα
Fitch: Πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα έκανε ο οίκος αξιολόγησης Fitch για το 2021. Έτσι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου θα επιτευχθεί αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 6.3% το 2021.

Πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα έκανε ο οίκος αξιολόγησης Fitch για το 2021. Έτσι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου θα επιτευχθεί αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 6.3% το 2021. Αυτό θα επιτευχθεί με την χαλάρωση των περιορισμών στην εγχώρια δραστηριότητα και στα διεθνή ταξίδια θα επιτρέψει στην κατανάλωση και στις εξαγωγές υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τουρισμό να ανακάμψουν βραχυπρόθεσμα.

Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα “BB” με σταθερή προοπτική

Σταθερή προοπτική για την ελληνική οικονομία δίνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch στη βαθμίδα «ΒΒ». Με ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει πως το αξιόχρεο αντανακλά τις αδύναμες μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, τα ακόμη υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) στον τραπεζικό τομέα και τον πολύ μεγάλο όγκο χρέους της γενικής κυβέρνησης και εξωτερικού χρέους.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία είχε καλύτερες επιδόσεις το τελευταίο εξάμηνο από ότι ανέμενε ο ίδιος, παρά την εκ νέου εισαγωγή αυστηρών περιορισμών στη δραστηριότητα των ατόμων και των επιχειρήσεων το φθινόπωρο του 2002 και φέτος τον Μάρτιο λόγω των κυμάτων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Fitch αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ φέτος στο 4,3% από 3%, ενώ αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 5,3% για το 2022, που είναι χαμηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή του, και 3,5% για το 2023. Ο βασικός κίνδυνος για τις προβλέψεις αυτές, σημειώνει ο Fitch, είναι η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού να οδηγήσει σε νέους περιορισμούς στην Ελλάδα και να αποθαρρύνει τους ξένους τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments