Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Με εμπνευση απο τα καλυτερα εστιατορια του κοσμου
Η κρίση της Bella

Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά κι μια Bella ιταλίδα είχε κατακλίσει την παγκόσμια αγορά με τη γεύση της, τα παντρέματα, τα σχήματα και τα χρώματα της, οι καταναλωτές εθίστηκαν στο στρίψιμο της σωστής μπουκιάς, το ρούφηγμα (απόλυτο συνοδευτικό της απόλαυσης) και το λεκέ από τη κόκκινη σάλτσα(συνήθως), όλες νοικοκυρές ανά τον κόσμο διάσημες και άσημες έμαθαν στην καραντίνα να παίζουν με το μαγικό ζυμαράκι και να τη φτιάχνουν σε κάθε σπίτι, κατανόησαν τη διαφορά του al dente και της ελληνικής παραβρασμένης εκδοχής, οι σεφ βάφτισαν την κάθε σάλτσα με την οποία θα την πάντρευαν, με το όνομα μια ιταλική πόλη /προέλευσης και έκαναν ακόμα και τους πιο ακραίους συνδυασμούς προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν ( είδαμε και καρμπονάρα με γύρω κοτόπουλο!!!No comments!!!) και οι εστιάτορες έτριβαν τα χέρια τους που μ’ ένα τόσο φτηνό προϊόν γέμιζαν την τσέπη τους , ήρθε μια κρίση αλλιώτικη από τις άλλες.

Η παγκόσμια παραγωγή σκληρού σιταριού(βασικό συστατικό για τη σωστή παρασκευή ζυμαρικών) μειώθηκε τραγικά λόγω της κλιματικής αλλαγής (βάση ερευνών η παραγωγή μέχρι το 2050 θα μειωθεί στο 1/3) διότι οι τρελές θερμοκρασίες και η ξηρασία που επικράτησαν στον Καναδά (κύρια χώρα παραγωγής σκληρού σιταριού) το περασμένο καλοκαίρι είχαν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή μόνο 3,5 εκατομμυρίων τόνων αντί των 70 που είθισται να παράγει ετησίως (μα καλά πόσα ζυμαρικά τρώμε;) και η πάστα ξεκίνησε μια ξέφρενη πορεία στο χρηματιστήριο τροφίμων.

Λέγεται ότι τα ζυμαρικά θα πάρουν το λιγότερο 50% πάνω! Βέβαια πολλές καινοτόμες συνταγές έχουν εμφανιστεί, όπου χρησιμοποιείται αλεύρι από οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς ακόμα και λούπινα όπως επίσης και λαχανικά κομμένα σε ειδικούς κόφτες (παπαρδέλες αγγουριού) που αντικαθιστούν(λέει) τα πολυπόθητα ζυμαρικά! Όμως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την υφή και τη γεύση του κλασικού ζυμαρικού και οι καταναλωτές θα βρεθούνε προ εκπλήξεως όταν μια απλή μακαρονάδα θα κοστίζει όσο μια μπριζόλα.

Δεν ξέρω πώς θα διαχειριστούν τα εκατομμύρια των ιταλικών εστιατόρια και νοικοκυριά αυτή την κρίση αλλά, please, don’ t panic! Προσωπικά θα κάνω ένα stock από αγαπημένα ζυμαρικά και αλεύρι, θα φτιάξω άλλη μια πάστα με μεγαλύτερη ευλάβεια και σεβασμό σ’ αυτό το τόσο υποτιμημένο υλικό. Εσύ εάν θες επέλεξε μια από τις αγαπημένες συνταγές μου κι απόλαυσε γι’ άλλη μια φορά την αγαπημένη σου Bella.

Αλήθεια ποια είναι η δική σου αγαπημένη;