Ελλάδα

Οδοντιατρεία μέτρα: Οι νέες οδηγίες για τους ανεμβολίαστους

Οδοντιατρεία μέτρα: Οι νέες οδηγίες για τους ανεμβολίαστους
Οδοντιατρεία μέτρα: Σάλος έχει προκληθεί από τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τους ανεμβολίαστους με αποτέλεσμα να τροποποιηθούν στη νέα ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα για την προσέλευση ασθενών στα οδοντιατρεία τους ανακοίνωσαν οι οδοντίατροι, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν μετά τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα την Παρασκευή από τα συνολικά 2.046 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 392  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 331. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά την έντονη διαμαρτυρία μελών της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) για τις νέες οδηγίες που αφορούσαν μεταξύ άλλων και την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των ασθενών σε θεραπείες με αερόλυμα, μετά και από αναθεώρηση της ΚΥΑ επί του θέματος, γνωστοποιήθηκαν νέες οδηγίες για την προσέλευση των ασθενών αλλά και των συνοδών τους. Οδοντιατρεία μέτρα

Οδοντιατρεία μέτρα: Τι περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ

Η νέα επικαιροποιημένη ΚΥΑ περιλαμβάνει τα εξής :

  • Εμβολιασμένοι ασθενείς: Προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο
  • Συνοδός ασθενούς: Εάν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος ή να διαθέτει rapid test 48 ωρών.
  • Ανεμβολίαστοι ασθενείς: Προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Δηλαδή, διενεργείται μόνο διαγνωστικός έλεγχος.
  • Παιδιά σχολικής ηλικίας: Προσέρχονται με την εξέταση, δηλαδή self test 48 ωρών, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολικό πρόγραμμα

Τι είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Φροντίδας

Δώσαμε εντολή στους οδοντιάτρους μας να δέχονται ασθενείς χωρίς rapid test, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Φροντίδας, Αθανάσιος Λεβλιώτης.

«Δημιουργούν δεν δημιουργούν αερόλυμα εμείς θα δεχόμαστε τους ασθενείς» επισήμανε και διευκρίνισε ότι αναφέρεται στους εμβολιασμένους ασθενείς. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τους ανεμβολίαστους, τόνισε ότι δεν μπορούν να μη δέχονται ασθενείς που έχουν έκτακτες περιπτώσεις. «Δώσαμε όρκο στον Ιπποκράτη» σημείωσε.

Τι λέει το υπουργείο Υγείας

Το υπουργείο υγείας είχε προχωρήσει σε διευκρινίσεις, αναφέροντας πως κατ΄ εξαίρεση και μόνο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση/πράξη, ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία, προκειμένου να υποβληθούν σε επεμβατική οδοντιατρική εξέταση/πράξη ή σε οδοντιατρική εξέταση/πράξη που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

Σχετικά με τους συνοδούς, τονιζόταν:

“Δεδομένου ότι οι οδοντίατροι υπάγονται στις δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο. Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους στο οδοντιατρείο.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments