Ελλάδα

Ορεστιάδα: Πέθανε από κορωνοϊό ανεμβολίαστος δημοτικός υπάλληλος

Ορεστιάδα: Πέθανε από κορωνοϊό ανεμβολίαστος δημοτικός υπάλληλος
Ορεστιάδα: Θλίψη στην τοπική κοινωνία από τον χαμό του 51χρονου. Η συγκινητική ανάρτηση του δημάρχου της πόλης για την απώλεια.

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 51χρονος δημοτικός υπάλληλος από την Ορεστιάδα, νικημένος από τον κορωνοϊό.

Ο 51χρονος πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του μέχρι την τελευταία ημέρα.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ένοιωσε έντονη δύσπνοια, κλήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που αρχικά τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας και αμέσως στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το evros – news.gr, οι γιατροί τον διασωλήνωσαν αμέσως γιατί είχε έντονα συμπτώματα βαριάς πνευμονίας και έδωσαν εντολή να φύγει αμέσως για το Π. Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς στο τεστ που έγινε διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Ορεστιάδα: Ο άτυχος άνδρας ήταν ανεμβολίαστος

Όπως αναφέρει πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ο άτυχος άνδρας ήταν ανεμβολίαστος, ενώ λόγω του γεγονότος ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και εργαζόταν ως την τελευταία στιγμή στην υπηρεσία του, θα πρέπει προφανώς οι συνάδερφοι του να υποβληθούν και αυτοί σε έλεγχο ανίχνευσης κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ανέβασε πριν λίγη ώρα στην προσωπική του σελίδα μια φωτογραφία από το γραφείο του 51χρονου υπαλλήλου στον δήμο, φανερά συγκλονισμένος από τον ξαφνικό χαμό του.

Ορεστιάδα: Δείτε την συγκινητική ανάρτηση:

Γώγος: Αυξάνονται οι βαριά νοσούντες και οι διασωληνωμένοι

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», «υπάρχει ανάγκη να γυρίσουν τα παιδιά στο σχολείο για πολλούς λόγους. Αυτό πρέπει να γίνει με μια επιδημία και ένα στέλεχος που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, που κάνει την επιστροφή πιο δύσκολη», σημείωσε ο καθηγητής Γώγος. Ορεστιάδα

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και «είναι φυσικά το εμβόλιο και το τεστ, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος. Αρα με αυτά τα εργαλεία, ελπίζουμε» για το καλύτερο δυνατό, επαναλαμβάνοντας πως «είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε αν και τα στοιχήματα δεν τα κερδίζουμε πάντα».

Αρκουμανέας: Απογοητευτική πορεία του εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την πανδημία του κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κος Αρκουμανέας τόνισε πως: «Σημειώθηκε μείωση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κατά 7% παρά τον αριθμό-ρεκόρ σε τεστ (1,3 εκατομμύρια), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την απογοητευτική πορεία του εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα και σημείωσε πως αυτό είναι επίφοβο, καθώς μπορεί να υπάρξει έξαρση: «Η τακτική των τοπικών, μίνι λοκντάουν θα συνεχιστεί. Όπως γίνεται και τώρα, θα βλέπουμε περιοχές να βγαίνουν και να μπαίνουν στο “κόκκινο”». Ορεστιάδα

Αρκουμανέας: «Η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα»

Ανέφερε πως το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά ηλικίας 4-18 ετών. «Ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3.500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14% θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες – εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων. Το πρωτόκολλο μας είναι αρκετά αυστηρό με πάρα πολύ testing» σημείωσε.

«Η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα, θυμόμαστε ότι και πέρυσι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε περί τα τέλη Οκτωβρίου προετοιμαζόμαστε βλέπουμε ενέργειες που γίνονται και για το ΕΣΥ» τόνισε. Μίλησε και το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων και όπως είπε θα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και εκτίμησε ότι για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα μείνουμε στα ίδια επίπεδα 2-2,5 χιλιάδες. Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό ανέφερε πως θα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και όχι τα social media.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments