Οικονομία

ΔΕΗ: “Ετοιμάζει” επενδυτική έξοδο στα Βαλκάνια

ΔΕΗ: “Ετοιμάζει” επενδυτική έξοδο στα Βαλκάνια
ΔΕΗ: Επενδύσεις στα Βαλκάνια ετοιμάζει με το νέο έτος η ΔΕΗ για την περίοδο 2022-2026 για να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να μειώσει το κόστος παραγωγής ρεύματος και να πετύχει έτσι την έξοδο από τα ελληνικά σύνορα.

Επενδύσεις στα Βαλκάνια ετοιμάζει με το νέο έτος η ΔΕΗ για την περίοδο 2022-2026 για να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να μειώσει το κόστος παραγωγής ρεύματος και να πετύχει έτσι την έξοδο από τα ελληνικά σύνορα.

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο

Περιλαμβάνει συνολικά κεφάλαια ύψους 8,4 δισ. ευρώ ως το 2026, τα οποία θα προέλθουν κατά κύριο λόγο από οργανική κερδοφορία, δανεισμό αλλά και από τα έσοδα συνολικού ύψους 2 δισ. που φέρνουν στα ταμεία της ΔΕΗ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα και η πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. Αμφότεροι οι φάκελοι θα οριστικοποιηθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου. ΔΕΗ

ΔΕΗ: Προχωρά σε επενδυτικό μπαράζ 8.4 δισεκατομμυρίων

Σε επενδυτικό μπαράζ 8.4 δισεκατομμυρίων ευρώ προχωρά η ΔΕΗ για την πενταετία 2022-2026 σύμφωνα με το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο. Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 η ΔΕΗ προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 750 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τα επαναλαμβανόμενα EBITDA ανήλθαν στα 471,5 εκατ. ευρώ του έτους σε σχέση με τα 457,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Το αντίστοιχο περιθώριο διαμορφώθηκε σε 21,5% από 20,3%.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει πως οι αυξημένες δαπάνες λόγω της ανόδου των τιμών φυσικού αερίου και δικαιωμάτων εκπομπών CO2 και συνακόλουθα και των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, επηρέασαν αρνητικά τη λειτουργική κερδοφορία της δραστηριότητας της Εμπορίας. Αυτή η αρνητική επίπτωση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος της δραστηριότητας της Παραγωγής όπου καταγράφηκε αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και μονάδες φυσικού αερίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments