Οικονομία

ΔΕΗ: Προχωρά σε επενδυτικό μπαράζ 8.4 δισεκατομμυρίων

ΔΕΗ: Προχωρά σε επενδυτικό μπαράζ 8.4 δισεκατομμυρίων
ΔΕΗ: Σε επενδυτικό μπαράζ 8.4 δισεκατομμυρίων ευρώ προχωρά η ΔΕΗ για την πενταετία 2022-2026 σύμφωνα με το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο.

Σε επενδυτικό μπαράζ 8.4 δισεκατομμυρίων ευρώ προχωρά η ΔΕΗ για την πενταετία 2022-2026 σύμφωνα με το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο. Χθες Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 η ΔΕΗ προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 750 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τα επαναλαμβανόμενα EBITDA ανήλθαν στα 471,5 εκατ. ευρώ του έτους σε σχέση με τα 457,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Το αντίστοιχο περιθώριο διαμορφώθηκε σε 21,5% από 20,3%.

Σε ανακοίνωσήτ της η ΔΕΗ αναφέρει πως οι αυξημένες δαπάνες λόγω της ανόδου των τιμών φυσικού αερίου και δικαιωμάτων εκπομπών CO2 και συνακόλουθα και των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, επηρέασαν αρνητικά τη λειτουργική κερδοφορία της δραστηριότητας της Εμπορίας. Αυτή η αρνητική επίπτωση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος της δραστηριότητας της Παραγωγής όπου καταγράφηκε αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και μονάδες φυσικού αερίου. ΔΕΗ

Τι προέβλεπε το προηγούμενο business plan

Το προηγούμενο business plan προέβλεπε επενδύσεις ύψους 3,4 δισεκ. ευρώ για την περίοδο 2020 – 2023. Τα έσοδα από την πώληση του «πακέτου» του ΔΕΔΔΗΕ (1,3 δισεκ. χωρίς να υπολογίζεται το χρέος που αναλαμβάνει ο επενδυτής) και η αύξηση κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ δημιουργούν ένα σημαντικό «πορτοφόλι» στο οποίο προστίθενται τα λειτουργικά κέρδη και οι προσεχείς ομολογιακές εκδόσεις της ΔΕΗ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό πλάνο.

Η αύξηση κεφαλαίου όσο και η πώληση των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ θα «κλείσουν» σε έκτακτη γενική συνέλευση που πρόκειται να συνεδριάσει στις 19 Οκτωβρίου για να επικυρώσει τις αποφάσεις της διοίκησης αναφορικά αφενός με την κατακύρωση του διαγωνισμού για τον ΔΕΔΔΗΕ στην Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group και αφετέρου με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments