Οικονομία

Στέλιος Πέτσας: «Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρα λιγότεροι φόροι»

Στέλιος Πέτσας: «Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρα λιγότεροι φόροι»
Στέλιος Πέτσας: «Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρα λιγότεροι φόροι» ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

«Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρα λιγότεροι φόροι» ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως η “πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, ξεκάθαρα, λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές. Και αυτό γιατί, με τη μείωση των φόρων μένει, φυσικά, περισσότερο εισόδημα στην τσέπη όλων των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, δίνει το σήμα στην οικονομία ότι –εάν προσπαθήσεις, εάν αποδώσει το επενδυτικό ρίσκο που έχεις αναλάβει– θα σου μένουν περισσότερα χρήματα για εσένα και την επιχείρησή σου, προκειμένου να την αναπτύξεις ακόμα περισσότερο”.

Για το ρυθμό ανάπτυξης

Ερωτηθείς ο κ. Πέτσας εάν φέτος θα είναι ισχυρότεροι οι ρυθμοί ανάπτυξης και εάν θα υπάρχουν περισσότερα περιθώρια για περισσότερες φορολογικές ελαφρύνσεις ή μέτρα στήριξης της οικονομίας στο τέλος της χρονιάς, απάντησε πως βρίσκεται στα στοιχεία που αναφέρουν –με απόλυτη σαφήνεια– όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος, ότι δηλαδή φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πολύ υψηλότερος από τον αρχικό.

“Την επόμενη τετραετία, θα έχουμε μία συνολική ανάπτυξη”

Η αρχική πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 3,7%, έχει γίνει ένας ρυθμός ανάπτυξης λίγο κάτω από το 6%. Προσωπικά πιστεύω –με όσα βλέπω αυτή τη στιγμή και εάν δεν έχουμε, πραγματικά, κάτι απρόσμενο στην παγκόσμια οικονομία, που θα επηρεάσει και την Ελλάδα– ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 7% με 8%. Επομένως, τα περιθώρια στην οικονομία υπάρχουν σημείωσε ο κ. Πέτσας.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Για τους μισθούς

Όσον αφορά, τώρα, στους μισθούς, είναι σαφές ότι έχουμε έναν μηχανισμό διαμόρφωσης των μισθών, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τους ρυθμούς ανάπτυξης. Εφόσον, λοιπόν, ξεπερνούμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που είχαμε σχεδιάσει στην αρχή, φυσικά, αυτό θα έχει αντανάκλαση και στους μισθούς, με πρώτο και κύριο τον μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού. Μακάρι, να συνεχίσουμε με αυτή την δυναμική στην οικονομία μας, έτσι ώστε αυτό το μέρισμα της ανάπτυξης να έρθει πολύ πιο γρήγορα στις τσέπες ιδίως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος. Ο κατώτατος μισθός είχε περιοριστεί πάρα πολύ, τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της κρίσης. Πλέον, αυτό αρχίζει να αλλάζει. Χρειαζόμαστε, βεβαίως, κάποιο περιθώριο προκειμένου να φτάσουμε στα επίπεδα που θα θέλαμε. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι –από εδώ και στο εξής– όλο το φάσμα των μισθών θα κινηθεί ανοδικά και θα φέρει μία δίκαιη ανάπτυξη, όπως όλοι θέλουμε. Και αυτό γιατί, δεν θέλουμε εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης μόνο στα χαρτιά, αλλά αυτό να γίνεται πράξη στην τσέπη των συμπολιτών μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments