Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Ισχυρός μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ

Σεισμός στην Κρήτη: Ισχυρός μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ
Σεισμός στην Κρήτη: Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία.

Νέος ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε κοντά στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Ο πρώτος ισχυρός σεισμός που συνέβη το πρωί στην Κρήτη, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο. Ο ισχυρός μετασεισμός των 4,8  έχει επίκεντρο την περιοχή 22 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πρόκειται για δόνηση που εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του πρωινού σεισμού. Στα 12,6 χιλιόμετρα εντοπίζεται το εστιακό βάθος. Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Η προφητική ανάρτηση Τσελέντη για τη συνέχεια δονήσεων στο Αρκαλοχώρι

«Προειδοποίηση» για το φαινόμενο των σεισμικών δονήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου σήμερα σημειώθηκε σεισμός 5,8 Ρίχτερ με μία απώλεια ανθρώπινης ζωής μέχρι στιγμής, είχε απευθύνει ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης από την περασμένη Πέμπτη επ αφορμής σεισμού μεγέθους 3,7 Ρίχτερ. Ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη έφερε και την εφαρμογή του σχεδίου «Εγκέλαδος».

Συγκεκριμένα με ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook λόγω των συνεχών δονήσεων στην περιοχή τους τελευταίους μήνες,  συμβούλευε τους κατοίκους να συνεχίζουν να ακολουθούν τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγουν τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια. Στην ίδια ανάρτηση περιέγραφε την ακολουθία των σεισμών και έλεγε πως το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα, ενώ επισήμανε πως «τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν αλλά τα μεγέθη παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα».

Μάλιστα όπως έλεγε ο κ. Τσελέντης, «από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού Που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments