Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός ο εγκλωβισμένος στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός ο εγκλωβισμένος στο Αρκαλοχώρι
Σεισμός στην Κρήτη: Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ένα νεκρό στο Αρκαλοχώρι στον ναό του Προφήτη Ηλία, μετά από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στην Κρήτη.

Δραματική εξέλιξη στην Κρήτη, που χτυπήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (27.09.2021) από σεισμό μεγέθους 5,8 Ρίχτερ. Δυστυχώς ένας άνδρας έχασε την ζωή του όταν τον καταπλάκωσε η οροφή εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι. Όλες οι πληροφορίες για τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στην Κρήτη.

Η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο ΔΒΔ της Άρβης και εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Υπάρχουν εγκλωβισμένοι

Σπεύδουν για βοήθεια οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Τρεις άνθρωποι – δύο στο Αρκαλοχώρι και ένας στον Πατσίδερο – έχουν εγκλωβιστεί ως αποτέλεσμα των ζημιών που σημειώθηκαν σε κτίσματα

Έπεσαν δύο εκκλησίες

Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες η μία από τις δύο εκκλησίες που υπέστησαν ζημιές ήταν κλειστή λόγω εργασιών και η δεύτερη ήταν ένα ξωκλήσι.

Σε Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο έχουν αναφερθεί εγκλωβισμοί δυο ατόμων και για τον λόγο αυτό στα σημεία σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής. Στη μία περίπτωση πρόκειται για εργάτη που δούλευε στην εκκλησία.

Επιπλέον, στο Αρκαλοχώρι γονείς ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους.

Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Εκκενώθηκαν όλα τα σχολεία

Έχουν εκκενωθεί όλα τα σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, γονείς και κηδεμόνες έχουν κληθεί να παραλάβουν τους μαθητές από τα σχολεία χωρίς να εισέλθουν στις μονάδες, ώστε να πάρουν τις τσάντες ή άλλα σχολικά είδη υπό τον φόβο των μετασεισμών.

Λέκκας: «Δεν το περιμέναμε, ήταν παράξενη ακολουθία»

«Η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο ΔΒΔ της Άρβης και εστιακό βάθος τα 10 χλμ. Ο μετασεισμός που ακολούθησε ήταν εντάσεως 4,3.

Δεν υπάρχουν πολλές ζημιές, τα πράγματα ελέγχονται. Σε λίγες ώρες που τα πράγματα θα είναι ώριμα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Δεν το περιμέναμε ήταν παράξενη ακολουθία.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευθύμιος Λέκκας. Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Εγκλωβισμένος καταπλακώθηκε από τρούλο εκκλησίας

Στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, που έχει καταρρεύσει, υπάρχει εγκλωβισμένος τραυματίας, που καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας. Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Σε ποιες περιοχές της Κρήτης δεν πρέπει οι κάτοικοι να μπουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Την πεποίθηση ότι έχουν υποστεί ζημιές παλιά κτίρια και κατοικίες από τον επιφανειακό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης, εξέφρασε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Σεισμός στην Κρήτη

Σε αυτές τις περιοχές να μην μπουν στα σπίτια

Ο ίδιος κάλεσε τους κατοίκους σε Καστέλι και ενδεχομένως στο Ηράκλειο να μην μπουν στα σπίτια τους, αν τα κτίρια έχουν έστω και μικρές ρωγμές.

Ο κύριος Γκανάς ζήτησε από όλους να είναι σε ετοιμότητα για τουλάχιστον 48 ώρες στην περιοχή, καθώς θα υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί.

«Κατά την άποψή μου ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς αυτή η περιοχή είχε ταλαιπωρηθεί από τον Απρίλιο με εκατοντάδες μικρούς σεισμούς εντάσεως από 3 έως 4,7 Ρίχτερ». Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Ισχυρός μετασεισμός 4,5 και 3,7 Ρίχτερ

Μετά τον κύριο σεισμό ακολουθούν και αισθητοί μετασεισμοί.

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε ένας αισθητός μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται 11,2 χιλιόμετρα.

Ο ισχυρότερος μετασεισμός είναι 4,5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 13,4 χιλιόμετρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments