Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Καταστράφηκε ένα ολόκληρο χωριό

Σεισμός στην Κρήτη: Καταστράφηκε ένα ολόκληρο χωριό
Σεισμός στην Κρήτη: Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Σεισμός στην Κρήτη: Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί έφερε την καταστροφή ενός ολόκληρου χωριού. Πρόκειται για το χωριό κάτω Πουλιές λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αρκαλοχώρι. Σύμφωνα με τους κατοίκους του μικρού χωριού μόνο δύο σπίτια δεν έχουν υποστεί ζημιές και είναι ακόμα κατοικήσιμα, ενώ οι υπόλοιποι δεν ξέρουν τι θα απογίνουν για τις επόμενες ημέρες.

Πριν από λίγη ώρα, σημειώθηκε και ισχυρός μετασεισμός 4,8 ρίχτερ.

Σεισμός στην Κρήτη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους από τη μία στιγμή στην άλλη να καταστρέφονται δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους και παραμένουν στο δασάκι του χωριού. Τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου αναζητούν τρόπους για να προσφέρουν ένα ποτήρι νερό και ένα γεύμα στους κατοίκους, στην πλειονότητα τους ηλικιωμένοι. Στην αναζήτηση τους αυτή, σούπερ Μάρκετ του Αρκαλοχωρίου τους δώρισε νερά και μακαρόνια για να περάσουν σήμερα μέχρι να έρθει βοήθεια από το Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν έχουν που να μείνουν και πως θα αποκαταστήσουν τις ζημιές. «Τι θα γίνουμε από δω και πέρα» λέει κάτοικος των Κάτω Πουλιών. «Πως θα μπορέσουμε να φτιάξουμε και πάλι τα σπίτια μας. Όλο το βιός μας ήταν αυτό το σπίτι». Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και αν και εδώ και αρκετούς μήνες ζούσαν με το κούνημα του εγκέλαδου κανείς τους δε φανταζόταν το μέγεθος της καταστροφής. Σεισμός στην Κρήτη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments