Πολιτική

Γεωργιάδης: Παροδικό και εξωγενές φαινόμενο οι ανατιμήσεις

Γεωργιάδης: Παροδικό και εξωγενές φαινόμενο οι ανατιμήσεις
Γεωργιάδης: Σε παρέμβαση του στη Βουλή, ο υπουργός ανέφερε πως ψηφίστηκε διάταξη που απαγορεύει στις επιχειρήσεις να πωλούν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.
Γεωργιάδης: Σε παρέμβαση του στη Βουλή, ο υπουργός ανέφερε πως ψηφίστηκε διάταξη που απαγορεύει στις επιχειρήσεις να πωλούν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ανέφερε πως οι ανατιμήσεις είναι παροδικό και εξωγενές φαινόμενο. Συμπλήρωσε δε ότι το φαινόμενο αναμένεται να υποχωρήσει, από τα Χριστούγεννα και μετά, προειδοποίησε ότι οι εταιρείες που θα βιαστούν να ανεβάσουν τις τιμές, διότι έχουν ανέβει οι πρώτες ύλες, θα χάσουν πελάτες όταν υποχωρήσουν σε λίγο καιρό που θα έχουν πέσει οι διεθνείς τιμές.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι οι αυξήσεις τιμών στην Ελλάδα είναι φαινόμενο υπαρκτό, αλλά είπε ότι κινούνται χαμηλότερα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Το πρόβλημα δεν είναι ενδογενές. Δεν είναι δικό μας, αλλά είναι εισαγόμενο», είπε και επεσήμανε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, «κάθε μήνα το διαθέσιμο εισόδημα αυξάνεται και σε αυτό οφείλεται η αύξηση της κατανάλωσης».

“Η διάταξη υπάρχει μέχρι την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας”

Τόνισε, επίσης, ότι ψηφίστηκε διάταξη που απαγορεύει στις επιχειρήσεις να πωλούν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από όσο πωλούσαν τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την πανδημία. «Η διάταξη υπάρχει μέχρι την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας», είπε και προειδοποίησε πως γίνονται χιλιάδες έλεγχοι και «γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν έχουν παρατηρηθεί».

Αναφέρθηκε επίσης στον αιφνιδιαστικό έλεγχο σε όλες τις αλυσίδες υπεραγορών και στις αλυσίδες χονδρικού εμπορίου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν καρτέλ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε εμφατικά για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. «Όλοι ανέμεναν ότι το 2020 η Ελλάδα θα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ. Τελικώς, κλείσαμε στην 4η θέση από το τέλος, μαζί με τη Γαλλία, σε πολύ μεγάλη απόσταση από την τελευταία Ισπανία. Το 2021, αυτό που επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία, ούτε αναμενόμενο, ούτε δεδομένο ήταν. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, είναι αποτέλεσμα συλλογικό του ελληνικού λαού», είπε.

“Σήμερα, έχουμε την 6η καλύτερη θέση στην Ευρώπη”

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σήμερα, έχουμε την 6η καλύτερη θέση στην Ευρώπη. Το 2015, η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2016, η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2017, η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2018, η Ελλάδα ήταν 4η από το τέλος.

Το 2019, ήταν 5η από το τέλος, μισό από εσάς και μισό από εμάς. Σήμερα, είμαστε στην 6η θέση. Κυβερνήσατε 4 χρόνια. Ήσασταν πάντα τελευταίοι και τώρα που είμαστε στην 6η θέση, μας λέει η κυρία Αχτσιόγλου ότι ήταν αναμενόμενο. Θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα, αλλά είμαι στη Βουλή των Ελλήνων και δεν μου επιτρέπεται».

Όσο για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι «ο Σωκράτης Φάμελλος, το παίζει σήμερα καμπόσος, αν και με τη δική του υπογραφή θα πουλιόταν το 17% της ΔΕΗ για να καλυφθεί το χρέος στους δανειστές».

«Ήσουν μέλος του ΚΥΣΟΙΠ. Να ξέρουν οι ψηφοφόροι σου, ότι και εσύ είχες υπογράψει να πωληθεί το 17% της ΔΕΗ, για να πάει στο δημόσιο χρέος. Αφήστε λοιπόν τώρα τα κροκοδείλια δάκρυα», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments