Πολιτική

ΚΙΝΑΛ εκλογές: Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου ανοίγουν οι κάλπες

ΚΙΝΑΛ εκλογές: Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου ανοίγουν οι κάλπες
ΚΙΝΑΛ εκλογές: Βάσει ανακοίνωσης του κόμματος, οι κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού θα ανοίξουν στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου.

Από ότι όλα δείχνουν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 10 Σεπτεμβρίου η Φώφη Γεννηματά είχε ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος που διεκδικούν η ίδια η νυν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο Αντρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του ΚΙΝΑΛ οι εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειστεί και δεύτερος επαναληπτικός γύρος αυτός θα λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή στις 12 Δεκεμβρίου.

Η εισήγηση στην Κεντρική επιτροπή του κόμματος

Αυτή θα είναι η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Η κεντρική επιτροπή του ΚΙΝΑΛ θα συνεδριάσει την Κυριακή στις 3 Οκτωβρίου.

Η αρχική πρόθεση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Τελικά η αγωνία θα παραταθεί δύο ακόμα εβδομάδες.

Επίσημα υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα γίνουν το προσεχές φθινόπωρο, ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος.

Έχω, άλλωστε, δηλώσει ότι οι λόγοι που με οδήγησαν να θέσω υποψηφιότητα, το 2017, έχουν ενισχυθεί. Την ευκαιρία που μας δόθηκε, τότε, με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών, δεν την αξιοποιήσαμε όσο θα έπρεπε. Όλοι οι υποψήφιοι έχουμε χρέος να συμβάλουμε ώστε η επικείμενη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης να είναι βαθιά πολιτική και αναζωογονητική, ενθαρρύνοντας τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν και πάλι, μαζικά, σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

Υποψήφιος και ο Ανδρέας Λοβέρδος

Όταν και όποτε τεθεί θέμα ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι υποψήφιος. Την είδηση έκανε σήμερα γνωστή ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή ΕΠΤΑ, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, υποστήριξε ότι «μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης». Επίσης, απάντησε και στην κριτική που του έχει ασκηθεί σχετικά με τη «δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», σημειώνοντας ότι «κανένας δεν με έχει κοιτάξει στα μάτια να μου το πει αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments