Πολιτική

Οικονόμου: Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για τον σεισμό

Οικονόμου: Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για τον σεισμό
Οικονόμου: Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα για συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.

«Από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός, η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε. Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη, αν δεν βρίσκεται θα προσγειωθεί σε λίγα λεπτά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός ο κ. Τουρνάς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για να συντονίσουν εκεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη, ενώ απάντησε και στα δημοσιεύματα για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Πρόσθεσε ότι «υπήρξε από την πρώτη στιγμή κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς έχουμε την είδηση για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Νομίζω έχουν οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν. Αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους και αν χρειαστεί θα μεταβούν στην Κρήτη και επιπλέον δυνάμεις. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν. Προφανώς θα παρακολουθούμε και τη σεισμική ακολουθία», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου. Οικονόμου

Οικονόμου για αμυντική συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή…»

Δεχόμενος δύο ερωτήσεις για εντεινόμενα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνουν την Τρίτη από το Παρίσι συμφωνία για φρεγάτες, αλλά και αμυντική συμφωνία, ο Γιάννης Οικονόμου δεν επαλήθευσε, αλλά ούτε διέψευσε τις πληροφορίες. «Ας κάνουμε λίγη υπομονή» απάντησε στην πρώτη ερώτηση, ενώ στη δεύτερη πριν το τέλος της ενημέρωσης για το τι λέει η κυβέρνηση για συγκεκριμένο δημοσίευμα σχολίασε «η κυβέρνηση λέει να κάνετε λίγο υπομονή».

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στην γαλλική πρωτεύουσα, ως ενδιάμεσο σταθμό από την Νέα Υόρκη, από όπου και επιστρέφει μετά την γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Αφορμή, τουλάχιστον προφανής, για την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι είναι τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου η οποία διοργανώνεται για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οικονόμου

Οικονόμου: Για την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΓΣ του ΟΗΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε την ενημέρωση με μία αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όπως είπε: «η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και οι πολυεπίπεδες και βαρυσήμαντες συναντήσεις που είχε με πολιτικούς ηγέτες και σημαίνοντα πρόσωπα της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης κατέστησαν σαφές ότι με τις διεθνείς του επαφές και με τη συνεχή του προσπάθεια, ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τον πολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας. Υπερασπιζόμενος αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια αλλά και τις επιδιώξεις μας σε όλα τα επίπεδα.

Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση της ομογένειας, είναι σήμερα ισχυρότερη. Είναι ισχυρότερη οικονομικά, καθώς καταγράφει εντυπωσιακούς για δυτική χώρα ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι ισχυρότερη γεωπολιτικά γιατί έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο ισχυρών συμμαχιών αλλά και στρατιωτικά μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων που προωθούμε», τόνισε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Οικονόμου «ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στην ακτινοβολία της Ελλάδας στο εξωτερικό η οποία συμβάλλει στην περαιτέρω πολιτική αλλά και οικονομική μας ενίσχυση. Θέτοντας τη χώρα μας στην παγκόσμια πρωτοπορία για τη σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε αναλυτικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, από βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την ανάπτυξη δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι επενδύουμε 24 δισεκ. ευρώ για την πράσινη μετάβαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments