Πολιτική

Σκρέκας ΡΑΕ: Ανάκληση αδειών για ανεμογεννήτριες στην πυρόπληκτη Ιστιαία

Σκρέκας ΡΑΕ: Ανάκληση αδειών για ανεμογεννήτριες στην πυρόπληκτη Ιστιαία
Σκρέκας ΡΑΕ: Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι θα υπάρξει ανάκληση αδειών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ιστιαία.
Σκρέκας ΡΑΕ: Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι θα υπάρξει ανάκληση αδειών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ιστιαία.

O Κώστας Σκρέκας ζητά από την ΡΑΕ την άμεση ανάκληση αδειών για ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί στην πυρόπληκτη Ιστιαία. Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός είχε ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας χορήγησε τις σχετικές άδειες, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης, με αποτέλεσμα ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας να στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ, Αθανάσιο Δαγούμα, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για την εξέλιξη.

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο Υπουργός

Υπενθυμίζεται ότι, το θέμα έκανε γνωστό ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος τόνιζε μέσω ανάρτησής του στο Facebook πως πρόκειται για μια ακραία προκλητική εξέλιξη.

«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στη σύσταση Επιτροπής Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Η Επιτροπή Ανασυγκρότησης αναμένεται το επόμενο διάστημα να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τον χωροταξικό, ρυμοτομικό και πολεοδομικό σχεδιασμό των οικισμών στην Εύβοια που υπέστησαν πλήγμα, στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης και προστασίας τους», αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός.

“Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας χορήγησε άδεια για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών “

Στη συνέχεια προσθέτει: «Παρά τη ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι την υποβολή του σχεδίου της Επιτροπής, με έκπληξη ενημερώθηκα ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας χορήγησε άδεια για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στο όρος Τελέθριο του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού, για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και την απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδίου της Επιτροπής, σας καλώ όπως προχωρήσετε σε αναστολή έκδοσης αδειών για έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και στην ανάκληση αδειών που εκδόθηκαν προσφάτως.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή ισχύος των αδειών που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα και την αναστολή έκδοσης νέων αδειών, μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments