Πολιτική

Τσίπρας: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τη ΔΕΗ

Τσίπρας: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τη ΔΕΗ
Τσίπρας: Σε παρέμβαση του στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την ΔΕΗ και την ακρίβεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής σχετικά με την ΔΕΗ. Από την άλλη, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τοποθέτηση του χαρακτήρισε παροδικό και εξωγενές το φαινόμενο των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θα αναζητηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τον επικείμενο περιορισμό της συμμετοχής του Δημοσίου στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας. «Το μεγάλο κόλπο που στήσατε με την εκχώρηση της ΔΕΗ είναι ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα εις βάρος των σημερινών και των επόμενων γενιών Ελληνίδων και Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά.

“Οι υπουργοί της ΝΔ μάλλον βρίσκονται σε πανικό”

Για να προσθέσει «Δεν θα περάσει έτσι. Ούτε θα λήξει με μια απόφαση που θα υπογράψουν κάποια ακριβοπληρωμένα στελέχη. Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν. Και θα αναζητηθούν σε βάθος. Ξεπεράσατε μια κόκκινη γραμμή. Είστε πλέον μια κυβέρνηση που βλέπει, αισθάνεται τον άνεμο της λαϊκής οργής να θεριεύει και στήνει το Μεγάλο Παζάρι με τα ασημικά του κράτους, χωρίς προσχήματα. Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας, όσο κι αν το καθυστερήσετε στην κάλπη».

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματός του για τις ανατιμήσεις επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική της πλειοψηφίας που υπενθύμισε την υπερφορολόγηση που επέβελε η δική του κυβέρνηση την περίοδο 2015-19.

«Οι υπουργοί της ΝΔ μάλλον βρίσκονται σε πανικό. Ανέβηκαν στο βήμα για να εκτοξεύσουν επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν έδωσε ουσιαστική απάντηση στους πολίτες που μας παρακολουθούν ότι υπάρχει σχέδιο να κοντρολάρουν το κύμα ακρίβειας. Άκουσα από όλους πάνω από 40 φορές το όνομά μου. Εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ φταίμε για την ακρίβεια;».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε μάλιστα ότι στην κοινωνία «πνέει άνεμος οργής και αποδοκιμασίας κατά της κυβέρνησης και πως σύντομα ο άνεμος θα μετατραπεί σε τυφώνα.

Σχετικά με το σχέδιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας στο ρεύμα

«Ο άνεμος της οργής και της αποδοκιμασίας σας θα γίνει τυφώνας, όσο θα μπαίνει ο χειμώνας. Δεν έχω ξαναδεί πρωθυπουργό να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη να κάνει ανακοινώσεις για την οικονομία. Να τις πανηγυρίζει το οικονομικό επιτελείο ως δήθεν πλουσιοπάροχες παροχές. Και δυο μέρες μετά να αναγκάζεστε να δίνετε διαρροές για νέα μέτρα που θα αναγγελθούν κάποια στιγμή αργότερα, μπας και μετριάσετε την απογοήτευση των πολιτών.

Εξαγγείλατε σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας στο ρεύμα, με ένα πακέτο μόλις 150 εκ. Και μας είπατε μάλιστα ότι με αυτό το πακέτο θα αντιμετωπίσετε κατά 70% τις αυξήσεις στο ρεύμα. Με τα 9 ευρώ. Σε ποιους απευθύνεστε ; Ή δεν έχετε πάρει χαμπάρι τις αυξήσεις που ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στους λογαριασμούς ή μας δουλεύετε ψιλό γαζί» είπε.

«Μόνο οι αυξήσεις στη χοντρική ρεύματος αναμένεται – αν συνυπολογίσει κανείς ότι η ιστορία ξεκίνησε από τον Αύγουστο – να ξεπεράσουν το ένα δις μέχρι τον Μάρτιο. Και εσείς δίνετε 150 εκ. Δηλαδή ασπιρίνες για τη βαριά ασθένεια. Και το μέσο νοικοκυριό θα δεί, παρά τα 9 ευρώ, αυξήσεις της τάξης του 30% και ενδεχομένως και παραπάνω στα τιμολόγια του ρεύματος. Και είμαι επιεικής Και αναρωτιέμαι προσπαθείτε να ξεφύγετε; Να κρυφτείτε και να μην το παίξουν οι ειδήσεις. Αυτό δεν μπορεί αν κρυφτεί γιατί ο πολίτης θα τον πάρει τον λογαριασμό. Αλλά τι μας λέτε διαρκώς ; Ότι δε φταίτε εσείς» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments