Ελλάδα

Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός κοντά στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός κοντά στο Αρκαλοχώρι
Κρήτη: Το επίκεντρο εντοπίζεται 1 χιλιόμετρο νότια του Αρκαλοχωρίου.

Νέος σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη. Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 1 χιλιόμετρο νότια του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,5 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Κρήτη, χτυπήθηκε από νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 ρίχτερ, λίγο πιο αδύναμη από τον μεγάλο χθεσινό σεισμό που θεωρείται από πολλούς ειδικούς ότι ήταν ο κύριος.

Κρήτη: Μέτρα Εύβοιας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Μέτρα για τη στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Ποιοι θα λάβουν άμεσα 20.000 ευρώ – Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2023

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έχει ήδη εκταμιευθεί άμεση ενίσχυση 1 εκατομμυρίου ευρώ για τους δύο δήμους που έχουν πληγεί». Τόνισε ότι η Ελληνική Πολιτεία διαθέτει πλέον πλαίσιο κρατικής αρωγής, για άμεση και ουσιαστική στήριξη στους συμπολίτες μας που πέφτουν θύματα κρατικών καταστροφών. Είναι το πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Εύβοια και θα ενεργοποιηθεί άμεσα. «Αυτό σημαίνει ότι ένας συμπολίτης μας που έχει χάσει το σπίτι του, εφόσον έχει εγκριθεί ή κρίνεται κατεδαφιστέο, θα μπορεί να πάρει άμεσα από το κράτος 20.000 ευρώ», τα 14.000 στεγαστική συνδρομή και 6.000 κρατική αρωγή.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

“Έρχεται” στήριξη και των επιχειρήσεων

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στήριξη για τις επιχειρήσεις, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να υπάρξουν διευκολύνσεις σε δανειολήπτες.

Κρήτη: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2023

Παράλληλα, όσοι σεισμόπληκτοι έχουν εκδώσει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, δεν θα πληρώσουν τον φόρο για το 2021, το 2022 και το 2023. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες και δεσμεύτηκε ότι δεν θα καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. «Θα το δούμε, δεν υπάρχει πλαφόν» είπε, ερωτηθείς για το ύψος των αποζημιώσεων.

Για το στεγαστικό ζήτημα

Παράλληλα είπε πως έχει εκταμιευθεί για τους δύο δήμους 1 εκατ. ευρώ για τις άμεσες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.Εξήγγειλε επίσης προσωρινή στέγη για λίγες ημέρες σε σκηνές, προμήθεια οικίσκων για τους πολίτες σε μικρότερους οικισμούς που θέλουν να μείνουν κοντά στα σπίτια τους και θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments