Διεθνή

Φιλί της ζωής: Η ιστορική φωτογραφία πίσω από τη διάσωση ενός εργάτη που χτυπήθηκε από ρεύμα

Φιλί της ζωής: Η ιστορική φωτογραφία πίσω από τη διάσωση ενός εργάτη που χτυπήθηκε από ρεύμα
Φιλί της ζωής: Ένας άνθρωπος σώθηκε με παράδοξο τρόπο και η ιστορία απαθανατίστηκε μέσω του φωτογράφου Rocco Morabito.

Ήταν 1967, όταν ο φωτογράφος Rocco Morabito, κατέγραψε ένα από τα πιο εντυπωσιακά «κλικ» σε φωτογραφικό φακό. Κατέγραψε το «φιλί της ζωής» ενός εργάτη, του J.D. Thompson στον συνεργάτη του Randall G. Champion, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε μεγάλο ύψος χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.

Διάσημο «κλικς» αποτελούν επίσης η ιστορία του στρατιώτη που αρνήθηκε να χαιρετήσει ναζιστικά τον Χίτλερ, καθώς και το το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Montparnasse.

Φιλί της ζωής: Πως τραβήχτηκε η ιστορική φωτογραφία

Ευτυχώς για τον Champion η ζώνη ασφαλείας την οποία φορούσε απέτρεψε την πτώση του στο έδαφος και τότε ήταν που ο Thompson ο οποίος ανέβαινε από κάτω του, τον έφτασε γρήγορα και κατάφερε με έναν εντυπωσιακό τρόπο να τον ανανήψει. 

Δεν ήταν σε θέση να κάνει ΚΑΡΠΑ λόγω των περιστάσεων, αλλά συνέχισε να αναπνέει στους πνεύμονες του Champion μέχρι που ένιωσε έναν ελαφρύ σφυγμό, στη συνέχεια ξεκούμπωσε το λουρί  και κατέβηκε έχοντάς τον στον ώμο του.

Φιλί της ζωής

Η στιγμή της διάσωσης όπως κυκλοφόρησε στην εφημερίδα Jacksonville Journal.

Ο Thompson και ένας άλλος εργαζόμενος του έκαναν ΚΑΡΠΑ. Αυτό ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στη ζωή ενώ στη συνέχεια έφτασαν και γιατροί στο σημείο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως χάρη στον Thomson έζησε για επιπλέον 35 χρόνια. Πέθανε το 2002 σε ηλικία 64 ετών. Ο Thomson είναι ακόμα ζωντανός σήμερα.

Ο Rocco Morabito οδηγούσε στην 26th West Street τον Ιούλιο του 1967 προς άλλη εργασία, όταν είδε τον Champion να κρέμεται από το κοντάρι. Κάλεσε ασθενοφόρο και πήρε την κάμερα. «Πέρασα αυτούς τους άνδρες δουλεύοντας και συνέχισα τη δουλειά μου», είχε πει ο Morabito. «Τράβηξα οκτώ φωτογραφίες. Νόμιζα ότι θα γυρίσω πίσω και θα δω αν θα μπορούσα να τραβήξω  άλλη μία εικόνα».

Ο Morabito περιέγραψε: «Άκουσα ουρλιαχτά. Κοίταξα ψηλά και είδα αυτόν τον άντρα να κρέμεται. Ω Θεέ μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Τράβηξα μια φωτογραφία αμέσως. Ο J.D. Thompson έτρεχε προς τον στύλο. Πήγα στο αυτοκίνητό μου και κάλεσα ασθενοφόρο. Γύρισα στον πόλο και ο J.D έκανε το φιλί της ζωής στον Champion. Υποχώρησα, πολύ μακριά μέχρι να φτάσω σε ένα σπίτι και δεν μπορούσα να πάω πιο μακριά. Έβγαλα άλλη μία φωτογραφία. Τότε άκουσα τον Thompson να φωνάζει: Αναπνέει!».

Η εν λόγω φωτογραφία κυκλοφόρησε την ίδια μέρα ως πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Jacksonville Journal, ενώ στη σελίδα 13 φιλοξενήθηκαν φωτογραφίες που έδειχναν καρέ-καρέ τον τρόπο με τον οποίο σώθηκε η ζωή του Champion. Για αυτή του τη φωτογραφια που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες όλου του κόσμου ο Morabito κέρδισε το βραβείο Pulitzer το 1988.

Οι Champion, Thompson και Morabito (από αριστερά προς τα δεξιά), συναντήθηκαν για να τιμήσουν την τελευταία ημέρα κυκλοφορίας της εφημερίδας Jacksonville Journal.

Ο Lineman Randall Champion και ο J.D. Thompson εργάστηκαν για την JEA για 30 χρόνια. Οι δυο τους έμειναν φίλοι και μάλιστα δέθηκαν και με τον Morabito. Οι τρεις τους συναντήθηκαν το 1988 για την τελευταία ημέρα κυκλοφορίας της εφημερίδας Jacksonville Journal. Εκείνη τη στιγμή ο Champion βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση bypass εκείνη τη στιγμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments