Οικονομία

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Πως θα δείτε τα εκκαθαριστικά – Η διαδικασία για να πληρώσετε

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Πως θα δείτε τα εκκαθαριστικά – Η διαδικασία για να πληρώσετε
ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Αναρτήθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα myAADE.

Αναρτήθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα myAADE. Η πρώτη και η δεύτερη δόση πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα στο τέλος Οκτωβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 ανά μήνα.

Πως θα δείτε τα εκκαθαριστικά

  • Περίπτωση 1η Εύρεση του Εκκαθαριστικού

Ο φορολογούμενος για να βρει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ , πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία:

  • Μπαίνει στην σελίδα της ΑΑΔΕ στην εφαρμογή των ακινήτων επιλέγοντας το συγκεκριμένο link : https://www.aade.gr/polites/akinita/dilosi-e9-enfia
  • Στην εφαρμογή Ε9 , κλικ στην επιλογή «Είσοδος στην εφαρμογή»
  • Εισαγωγή των κωδικών taxis (username και password)
  • Κλικ στην επιλογή σύνδεση.
  • Επιλογή του έτους 2021 . ( Προσοχή όχι άλλο έτος γιατί θα βγει παλαιότερο εκκαθαριστικό )
  • Κλικ στην επιλογή αριστερά της οθόνης Εκτύπωση Εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2021 σε αρχείο pdf.

Στο εκκαθαριστικό αναγράφονται όλα τα ακίνητα , η ταυτότητα οφειλής και οι έξι δόσεις πληρωμής με την προθεσμία πληρωμής τους. Με λίγα λόγια αναγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο φορολογούμενος για τις πληρωμές. Κατά την άποψη καλό είναι να επιλέγουμε αυτή την διαδικασία , προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε την ακίνητη περιουσία βάσει της οποίας υπολογίστηκε ο φετινός ΕΝΦΙΑ. Σε περίπτωση λαθών ή παραλήψεων , κάνουμε τροποποιητική όταν ανοίξει το σύστημα.

Περίπτωση 2η Εύρεση της ταυτότητα οφειλής

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος θέλει να βρει μόνο τα στοιχεία οφειλής από την προσωποποιημένη πληροφόρηση , μπορεί να ακολουθήσει την συγκεκριμένη διαδικασία:

  • Μπαίνει στην εφαρμογή my aade χρησιμοποιώντας το link https://www1.aade.gr/gsisapps5/myaade/#!/arxiki
  • Κλικ στην επιλογή Οφειλές, πληρωμές και επιστροφές.
  • Εισαγωγή των κωδικών taxis (username και password).
  • Κλικ στην επιλογή σύνδεση.
  • Κλικ στην επιλογή οφειλές εκτός ρύθμισης και πληρωμή.
  • Μπαίνοντας σε αυτό το σημείο του αναγράφει όλες τις οφειλές που έχει προς την Δ.Ο.Υ και δεν έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση. Ψάχνει και βρίσκει την οφειλή που ονομάζεται ΕΝΦΙΑ Οικ έτους 2021.

Οι δόσεις εμφανίζονται από κάτω. Στα δεξιά επιλέγει την επιλογή ταυτότητα οφειλής προκειμένου να βρει την σχετική ταυτότητα οφειλής. Με την επιλογή «πληρωμή» μπορεί να πληρώσει ότι ποσό θέλει on line χρησιμοποιώντας την τραπεζική του κάρτα. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία της οφειλής , αλλά και για ενδεχόμενους συμψηφισμούς. Από την άλλη όμως δεν ελέγχεται η περιουσιακή κατάσταση.Το καλύτερο κατά την άποψη μας είναι να γίνονται και οι δύο διαδικασίες γιατί η κάθε μία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε ότι καλό θα είναι να ελέγχεται η ύπαρξη τυχών επιστροφών , μέσα από την επιλογή «Επιστροφές» . Σε περίπτωση που υπάρχει επιστροφή , μπορεί να ζητηθεί να συμψηφιστεί κάνοντας ανάλογη αίτηση ηλεκτρονικά.

Πως θα πληρώσετε

Για να πληρώσετε θα πρέπει, όντας συνδεδεμένοι, να επιλέξετε στο εικονίδιο «Οφειλές, Πληρωμές και Επιστροφές».Στη συνέχεια, στο πλαίσιο «Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών εκτός Ρύθμισης» θα δείτε τις συνολικές οφειλές σας ανά κατηγορία, όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος. Εκεί επιλέγετε «Εξόφληση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments