Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Τι ανέφερε για τη ΔΕΗ

Χρήστος Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Τι ανέφερε για τη ΔΕΗ
Χρήστος Σταϊκούρας: Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, τα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τις μειώσεις φόρων και τη ΔΕΗ αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, τα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τις μειώσεις φόρων και τη ΔΕΗ αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα ανακοινωθούν νέα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους «θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους, τα οποία θα είναι στο ίδιο πακέτο με τα μέτρα για τους πυρόπληκτους», είπε, συμπληρώνοντας ότι, «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως».

Χρήστος Σταϊκούρας

Χρήστος Σταϊκούρας

Για τον ΕΝΦΙΑ

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ είπε πως στο γενικό πληθυσμό η Νέα Δημοκρατία είχε προεκλογικά υποσχεθεί μεσοσταθμική μείωση στο 30% και έχει γίνει στο 22%. «Όπως σε όλες τις χώρες πρέπει να υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας. Πρέπει να γίνει πιο δίκαιος», σημείωσε και επεσήμανε πως « υπάρχει πρόβλεψη για όποιον δεν έχει να δώσει».

«Έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε το εισόδημα του πολίτη τα τελευταία χρόνια. Μειώθηκαν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Πληρώνονται έγκαιρα οι πολίτες, αν κι όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε» τόνισε ο κ. Σταίκούρας.

Για τα κορωνοχρέη

Για τα κορονοχρέη, είπε πως «μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ίσως και σήμερα, αύριο, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις». Όσο για τα χρέη προ κορονοϊού, η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις έχει ήδη ανοίξει.

«Υπάρχει ακρίβεια, δικαιολογημένη», σημείωσε ο υπουργός, παρατηρώντας πως «είναι καλύτερη η κατάσταση από την Ευρώπη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρεις έγκαιρα μέτρα.Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι παροδικό» σημείωσε αναφορικά με τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ

Για την ΑΜΚ στη ΔΕΗ

Οι στρατηγικές αποφάσεις και το μάνατζμεντ είναι υπό δημόσιο έλεγχο», ενώ πριν «το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ και 34% στο υπερταμείο, με σκοπό να πωληθεί το 2018 το 17%». Τώρα «αντί να πάει στο δημόσιο χρέος το 17%, να πάει στις επενδύσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments