Ελλάδα

Παρμενίων 21: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την άσκηση των ΕΔ

Παρμενίων 21: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την άσκηση των ΕΔ
Παρμενίων 21: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διακλαδική στρατιωτική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τα γυμνάσια στον Έβρο.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που καταφθάνουν από τον Έβρο και την διεξαγωγή της διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρμενίων 21: Τι περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση «Παρμενίων 21», η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021.

Σήμερα ο «Παρμενίων 21» επικεντρώθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «Ψηλού Στάλου» στον Έβρο.

Στην άσκηση, που διεξάγεται σε ρεαλιστική και 24ωρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τους υπό αυτές Σχηματισμούς και Μονάδες, συμμετέχουν – σε όση έκταση απαιτείται – τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

• Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

• Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

• Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο Ενοποιημένο Πεδίο Μάχης.

• Η εφαρμογή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

• Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Παρμενίων 21»:

Παρμενίων 21 Παρμενίων 21 Παρμενίων 21 Παρμενίων 21 Παρμενίων 21

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments