Τεχνολογία

Google Search: Αυτή είναι η νέα λειτουργία που θα σας ξετρελάνει

Google Search: Αυτή είναι η νέα λειτουργία που θα σας ξετρελάνει
Google Search: Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την ByteDance και το Facebook προκειμένου να εμφανίζει βίντεο από το Instagram και το TikTok στο Search της.

Την «χρυσή» συμφωνία με τις δημοφιλείς εταιρείες Facebook και ByteDance αναζητεί η Google προκειμένου να εντάξει τα βίντεο από τις πλατφόρμες Instagram και Tik Tok στο search της.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα μπορείτε να αναζητήσετε βίντεο του  στο Search της Google χρησιμοποιώντας δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά.

Εάν προσπαθήσετε να αναζητήσετε βίντεο του Instagram ή του TikTok στο Google, θα δείτε μόνο εκ νέου φόρτωση των βίντεο που δημοσιεύονται στο YouTube ή σε άλλη πλατφόρμα τρίτου μέρους. Αλλά η Google στοχεύει να το αλλάξει αυτό.

Google Search

Σύμφωνα με το The Information, στελέχη από τον κολοσσό αναζήτησης διαπραγματεύονται επί του παρόντος μια συμφωνία με την ByteDance και το Facebook για να λάβουν τα δεδομένα που χρειάζονται για την ευρετηρίαση και την κατάταξη βίντεο από το TikTok και το Instagram στο Search.

Σε δήλωση σχετικά με το θέμα, εκπρόσωπος της Google είπε στο The Information ότι η εταιρεία αναζητά πάντα νέους τρόπους οργάνωσης πληροφοριών. “Βοηθάμε τους ιστότοπους να κάνουν το περιεχόμενό τους ανιχνεύσιμο και να επωφεληθούν από το να βρεθούν στην Google και να μπορούν να επιλέξουν πώς ή αν το περιεχόμενό τους θα εμφανίζεται στο Search”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η Google άρχισε να δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που έδειχνε βίντεο του TikTok και του Instagram στο Google Search σε κινητά. Η λειτουργία αρχικά έδειχνε μόνο βίντεο του YouTube, αλλά σύντομα πρόσθεσε βίντεο και από τις άλλες δύο πλατφόρμες.

Η εταιρεία εξακολουθεί να δοκιμάζει τη λειτουργία σε πολλές περιοχές και ενδέχεται να κυκλοφορήσει ευρύτερα εάν η Google καταφέρει να επιτύχει συμφωνία με την ByteDance και το Facebook. Η Google μπορεί επίσης να προσφέρει παρόμοια λειτουργία στο Search σε desktop εάν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο της. Google Search

Παρόλο που δεν έχουμε λεπτομέρειες σχετικά με τους πιθανούς όρους της συμφωνίας, ενδέχεται να είναι παρόμοια με τη συμφωνία κοινής χρήσης περιεχομένου που έχει γίνει μεταξύ Google και Twitter. Επί του παρόντος, η γιγαντιαία εταιρεία της αναζήτησης πληρώνει στο Twitter ένα τέλος αδειοδότησης για πρόσβαση και ενσωμάτωση των tweets στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η εταιρεία θα επιλέξει παρόμοια συμφωνία με το Facebook και την ByteDance ή όχι.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η ενοποίηση της αναζήτησης θα είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – θα βοηθήσει την Google να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα, να φέρει περισσότερη επισκεψιμότητα και έσοδα στο Instagram και το TikTok και θα βοηθήσει τους δημιουργούς στις πλατφόρμες να αποκτήσουν μεγαλύτερο visibility.Δεδομένου ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με την επικείμενη συμφωνία που φημολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως αναμενόταν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments