Οικονομία

Moody’s: Έστειλε θετικό “μήνυμα” για το ελληνικό χρέος

Moody’s: Έστειλε θετικό “μήνυμα” για το ελληνικό χρέος
Moody's: Θετικό "μήνυμα" για την πορεία του ελληνικού χρέους έστειλε ο οίκος αξιολόγησης Moody's σε ανάλυσή του, αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα της δυναμικής του δημοσίου χρέους και τους παράγοντες των κρατών να διαμορφώσουν το buffer τους.

Θετικό “μήνυμα” για την πορεία του ελληνικού χρέους έστειλε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε ανάλυσή του, αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα της δυναμικής του δημοσίου χρέους και τους παράγοντες των κρατών να διαμορφώσουν το buffer τους.

Τι αναφέρει για το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s κρίνεται θετικά η πορεία του ελληνικού χρέους καθώς η εκτίμηση αναφέρει ότι η επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό το ύψος του χρέους ακόμη και αν το επίπεδό του παραμείνει υψηλό και μετά την περίοδο.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η Ελλάδα είναι στη λίστα των χωρών που όχι μόνο δεν κινδυνεύουν αλλά και φαίνεται ότι διαθέτουν και την πιο ευνοϊκή θέση αφού εμφανίζει το υψηλότερο χάσμα. Πάλι, η ίδια αξιολόγηση τονίζει για το χρέος της Ελλάδας ότι όσο πιο αρνητικό είναι το πρωτογενές ισοζύγιο σταθεροποίσης του χρέους τόσο μικρότερη είναι η πρόκληση της δημοσιονομικής πολιτικής για τη σταθεροποίηση του χρέους επιβάρυνσης, αν όλοι οι παράγοντες παραμένουν ίδιοι.

ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ MOODYS

Για τα επίπεδα χρέους οικονομιών των πιο ανεπτυγμένων κρατών αλλά και των αναδυόμενων οικονομιών θα συνεχίσουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα μετά τη σημαντική αύξηση που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ταχύτερη σύσφιξη των συνθηκών χρηματοδότησης θα δημιουργούσε το μέγεθος της πολιτικής πρόκλησης και, αν δεν συνοδευτεί από ισχυρότερη ανάπτυξη, τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν σημαντικά τη μείωση του χρέους για ορισμένες χώρες όπως η Ιταλία και, αντίθετα, να διατηρήσει το βάρος του χρέους σε ανοδική τροχιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments