Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Ξέσπασε η οικογένεια της Ιωάννας

Επίθεση με βιτριόλι: Ξέσπασε η οικογένεια της Ιωάννας
Επίθεση με βιτριόλι: Ένταση στα δικαστήρια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη.

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο κατά την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Όταν το θύμα από την επίθεση με βιτριόλι ρωτήθηκε αν η κατηγορούμενη της έχει ζητήσει συγγνώμη και η δράστιδα κάτι σχολίασε χαμηλόφωνα, ο αδερφός και η μητέρα της Ιωάννας, ξέσπασαν. Το τι ψέλλισε ακριβώς η δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν είναι σαφές. Ήταν αρκετό, όμως, για να εξοργιστεί η οικογένεια του θύματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση στο δικαστήριο και ο αδερφός της Ιωάννας να βγει από την αίθουσα.

Επίθεση με βιτριόλι: Ένταση στο δικαστήριο

Η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 και με την κατηγορούμενη να μην την κοιτά ποτέ στα μάτια. Αφού περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020, πως “ένιωθα το πρόσωπό μου να καίγεται, να λιώνει” και πως στο νοσοκομείο “σκέφτηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου”, το θύμα δέχτηκε μια ερώτηση από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα. Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα. Επίθεση με βιτριόλι

«Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι;» ρώτησε ο Απόστολος Λύτρας, για να απαντήσει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Όχι. Με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…». Τότε, η κατηγορούμενη κάτι σχολίασε χαμηλόφωνα και προκάλεσε την έκρηξη οργής από την οικογένεια της Ιωάννας. «Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι Ε φίδι μιλάς. Γ@@@ το @@@!» άρχισε να φωνάζει, εκτός εαυτού, ο αδερφός του θύματος, ενώ η μητέρα της Ιωάννας φώναξε: «Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες»… Συνοδεία αστυνομικών ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ η μητέρα της κάθισε στη θέση της.

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η περιγραφή της Ιωάννας

«Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς το κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος. Καθώς περίμενα το ασανσέρ εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ημουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά.

Το πρώτο πράγμα ήταν να τρέξω για κάπου για βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα δώστε μου λίγο νερό πεθαίνω βοήθεια φώναζα. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω. …Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα θέε μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς.

Η Ιωάννα καταθέτει στο δικαστήριο με αξιοπρέπεια και ψυχραιμία, ενώ η κατηγορούμενη δεν έχει ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην Ιωάννα  κοιτάζοντας συνεχώς στην ευθεία χωρίς να έρθει σε οπτική επαφή με το θύμα της. Θυμάμαι απλά να με βρέχουνε να ουρλιάζω να πονάω να ξανακοιμάμαι να ξανά ξυπνάω, μου έκαναν τομές στο μάτι και στο αυτί. Αυτά δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω. 

Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεία στους διαδρόμους. Μια κυρία αναφώνησε θεέ μου και κατάλαβα ότι το είπε για μένα (κλαίει) κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα και απλά παρακαλούσα να επιβιώσω.

Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο. Με γενναιότητα, σταθερή φωνή αλλά και έντονη ψυχική φόρτιση η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είναι πεπεισμένη πως η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να την σκοτώσει και πως δεν έχει μετανιώσει για το καλό που της έκανε.

Για να αντέξω προσπαθούσα να κοροϊδέψω εαυτό μου. Ότι ζω ένα όνειρο. Το βράδυ μετά τις 9 αφού πέρασαν όλοι οι γιατροί έλεγα «Ιωάννα θα ξυπνήσεις». Προσπαθούσα να με πείσω για να αντέξω ότι τα όνειρα μου είναι πραγματικά και η πραγματικότητα είναι ο εφιάλτης κατέθεσε η Ιωάννα με σπασμένη φωνή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments