Τεχνολογία

Mr Goxx: Το κρυπτο – χάμστερ που νικά τους επενδυτές

Mr Goxx: Το κρυπτο – χάμστερ που νικά τους επενδυτές
Mr Goxx: Και όμως ένα χάμστερ ασχολείται με κρυπτονομίσματα και καταφέρνει να νικά ακόμη και τους ανθρώπους επενδυτές.
Mr Goxx: Και όμως ένα χάμστερ ασχολείται με κρυπτονομίσματα και καταφέρνει να νικά ακόμη και τους ανθρώπους επενδυτές.

Όπως πολλοί άνθρωποι έτσι και ο Mr Goxx ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα, τα οποία θεωρούνται μία επικερδής, αλλά ρισκοβόρα επένδυση. Ο Mr Goxx όμως είναι αξιοσημείωτος για δύο λόγους: πρώτον, κερδίζει χρήματα, με την επίδοση της καριέρας του να είναι περίπου 20%. Και δεύτερον, ο κ. Goxx είναι χάμστερ.

Πιο συγκεκριμένα, το τρωκτικό με επιχειρηματικό πνεύμα έχει γραφείο συναλλαγών προσαρτημένο στο κανονικό του κλουβί. Κάθε μέρα, όταν μπαίνει στο γραφείο, ξεκινά μια ζωντανή ροή στο Twitch και ο λογαριασμός του στο Twitter ενημερώνει τους ακολούθους του: Ο κ. Goxx ξεκίνησε μια συνεδρία συναλλαγών.

Πως δουλεύει το τρωκτικό – επενδυτής

Τρέχοντας στον «τροχό πρόθεσής» του, επιλέγει ποιο κρυπτονόμισμα θα ήθελε να εμπορευτεί, καθώς ο τροχός περιστρέφεται στις διάφορες επιλογές. Το πάτωμα του γραφείου του έχει δύο σήραγγες κοντά: μία για αγορά, μία για πώληση.

Κάθε φορά που περνά μέσα από μια σήραγγα, τα ηλεκτρονικά που συνδέονται στο γραφείο του ολοκληρώνουν μια συναλλαγή σύμφωνα με τις επιθυμίες του κ. Goxx. Πίσω από τον χνουδωτό αυτό Trader είναι δύο άντρες στα 30 τους, από τη Γερμανία.

«Πιστεύαμε ότι όλα γίνονται όλο και πιο ακριβά αυτές τις μέρες και η αποταμίευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί», τόνισε, σύμφωνα με το BBC και πρόσθεσαν: «Φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι από τη γενιά μας δεν βλέπουν άλλη ευκαιρία παρά να ρίξουν πολλές από τις οικονομίες τους στην αγορά κρυπτονομισμάτων, χωρίς να έχουν ιδέα τι συμβαίνει εκεί». «Αστειευόμασταν αν το χάμστερ μου θα μπορούσε να πάρει πιο έξυπνες επενδυτικές αποφάσεις από εμάς τους ανθρώπους».

Goxx Capital

Ο πρώτος μήνας ήταν δύσκολος. Ο κ. Goxx ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου με 326 ευρώ, κάνοντας μια παραγγελία για το Stellar (XLM). Ένα μήνα και 95 παραγγελίες αργότερα, η Goxx Capital μειώθηκε κατά 7,3%. Όμως, από τις 27 Σεπτεμβρίου, η καριέρα του ατρόμητου επιχειρηματία καταγράφει αυξήσεις 19,41%.

Αυτό δεν υπερβαίνει μόνο την απόδοση στα μεγάλα χρηματιστήρια όπως το FTSE 100 ή το Dow Jones, αλλά και την απόδοση της επενδυτικής εταιρείας του Warren Buffet, Berkshire Hathaway, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ειδησεογραφικού ιστότοπου Protos .

Για να είμαστε σαφείς, η Goxx Capital δεν είναι μια πραγματική εταιρεία επενδύσεων – και οι ανθρώπινοι συνεργάτες του κ. Goxx είναι πρόθυμοι να τονίσουν με κάθε tweet ότι δεν πρέπει να εκληφθεί ως επενδυτική συμβουλή. Αλλά το δίδυμο πίσω από τον κ. Goxx προτιμά να παραμένει ανώνυμο.

Τα κρυπτονομίσματα ήταν «πολύ αμφιλεγόμενα θέματα» και «όπως σχεδόν σε κάθε θέμα που συζητήθηκε στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι οι συζητήσεις μπορούν να γίνουν έντονες και άκριτες πολύ γρήγορα», ανέφεραν στο BBC News.

Goxx Box

Σχεδόν τα πάντα στο γραφείο του κ. Goxx είναι σπιτικά, εκτός από μερικά αποσπάσματα κώδικα (βιβλιοθήκες) που έχουν χρησιμοποιήσει οι φίλοι.

Το γραφείο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας που περιλαμβάνει δέσμες ενεργειών λογισμικού, μικροελεγκτές, υπολογιστές με έναν πίνακα, σχεδιασμό με υπολογιστή, τρισδιάστατη εκτύπωση, κοπή λέιζερ και άλλα.

Όλα αυτά έκαναν “μια αρκετά περίπλοκη ρύθμιση”, είπαν οι δημιουργοί.

Υπάρχουν όμως σχέδια επέκτασης.

“Έχουμε πολλά χαρακτηριστικά στο μυαλό μας που θα κάνουν το όλο θέμα πολύ πιο διασκεδαστικό να το παρακολουθήσουμε και θα σήμαινε ακόμα περισσότερο χώρο για να παίξει ο κ. Goxx”, είπαν.

Αλλά ο κ. Goxx, σαν ένα πραγματικό επιτυχημένο στέλεχος, κρατά τις ώρες του. Η πύλη ανάμεσα στο κανονικό του κλουβί παραμένει ανοιχτή, εκτός όταν χρειάζεται να μείνει για καθαρισμό, ώστε να μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή.

Και οι μανιώδεις παρατηρητές πρέπει να περιμένουν την επόμενη ειδοποίηση ζωντανής ροής: “Ο κ. Goxx είναι στο γραφείο.”

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments