Ελλάδα

Βουλή: Το «μανιφέστο» του 58χρονου που απείλησε να ανατιναχτεί

Βουλή: Το «μανιφέστο» του 58χρονου που απείλησε να ανατιναχτεί
Βουλή: Τα μπιτόνια είχαν μέσα νερό και η φιάλη υγραερίου ήταν σχεδόν άδεια.

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως σήμερα ένας 58χρονος αγρότης από την Καλαμάτα βγήκε από τη Λεωφόρο Αμαλίας, «καβάλησε» το πεζοδρόμιο και έφτασε μέχρι σχεδόν του μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή και φώναζε ότι «θα σας κάψω όλους». Μάλιστα στο όχημα βρέθηκε και ένα έγγραφο Α4 που ο ίδιος είχε τυπώσει.

Βουλή: Τι αναφερόταν στο έγγραφο

«Διαμαρτυρία καταγγελία από ιστοριογράφο» είναι ο τίτλος του εγγράφου, που απευθύνεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα θέματα είναι τέσσερα, όπως αναφέρει.

  • Η κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου
  • Η κλοπή οικοδομικής άδειας
  • Ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου
  • Το ιστορικό δέντρο του Αγίου Φλώρου.
Βουλή

«Σπεύδω σήμερα να σας ενημερώσω για θέματα ζωτικής και καίριας σημασίας που άπτονται του δημοσίου ενδιαφέροντος αλλά και του ιδιωτικού μου παρελθόντος και μέλλοντος, εμού και της οικογένειας μου” αναφέρει αρχικά. “Εγώ είμαι ο τελευταίος Έλληνας του ιστορικότερου χωριού της Ελλάδας, της άνω Βρομόβρυσης Μεσσηνίας και σε εμένα ανήκει το μνημείο (σ.σ. ναός Παμίσου), εγώ σας ενημερώνω σήμερα ότι θέλω πίσω το κλεμμένο μνημείο στην έδρα του, όπως θέλω και τα κλεμμένα ευρήματα να μου επιστραφούν. Θέλω να οριοθετηθεί ο αρχαιολογικός χώρος», προσθέτει.

Βουλή: Τα μπιτόνια είχαν μέσα νερό και η φιάλη υγραερίου ήταν σχεδόν άδεια

Ο άνδρας αφού μπήκε με το ΙΧ του και αιφνιδίασε ακόμη και τους τσολιάδες που βρίσκονταν στο σημείο, άρχισε να φωνάζει πως θα ανατιναχθεί, δείχνοντας τα μπιτόνια και τις φιάλες υγραερίου που είχε στο πίσω μέρος του αγροτικού του. Στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ παρ΄όλο που τελικά δεν βρέθηκε κάποιος μηχανισμός, ενώ αποδείχτηκε πως οι φιάλες ήταν σχεδόν άδειες και τα μπιτόνια είχαν μέσα νερό. Βουλή

Ο αγρότης σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πάνω στο όχημά του είχε γράψει, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές». Ο 58χρονος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments