Τεχνολογία

Facebook: Νοιάζεται για τα κέρδη και όχι για την ασφάλεια – Τι λέει η γυναίκα πίσω από τις διαρροές εγγράφων

Facebook: Νοιάζεται για τα κέρδη και όχι για την ασφάλεια – Τι λέει η γυναίκα πίσω από τις διαρροές εγγράφων
Facebook: Η 37χρονη Φράνσις Χόγκεν αποκάλυψε ότι αυτή ήταν πίσω από τις διαρροές εγγράφων.

Η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, η πηγή της διαρροής εσωτερικών εγγράφων του Facebook που ανησύχησαν τον κόσμο και τους Αμερικανούς νομοθέτες, αποκάλυψε χθες, Κυριακή, σε συνέντευξή της, που μεταδόθηκε από το δίκτυο CBS, το πρόσωπό της και κατηγόρησε τον όμιλο ότι βάζει «το κέρδος πάνω από την ασφάλεια» των χρηστών. Πρόκειται για την 37χρονη Φράνσις Χόγκεν, η οποία εργαζόταν ως product manager στην ομάδα παραπληροφόρησης του Facebook.

Πριν αποχωρήσει από την επιχείρηση, τον Μάιο, η Φράνσις Χάουγκεν πήρε μαζί της πολλά έγγραφα από εσωτερικές έρευνες στο μέσο και τα εμπιστεύτηκε κυρίως στην Wall Street Journal. Σε άρθρο που δημοσίευσε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα αποκάλυψε, στηριζόμενη σε αυτές τις πληροφορίες, ότι η επιχείρηση έκανε έρευνες για το δίκτυό της Instagram για τρία χρόνια για να αποτιμήσει την επίδρασή του στους εφήβους.

Οι έρευνες έδειξαν κυρίως ότι το 32% των εφήβων κρίνει ότι η χρήση του Instagram τους έδινε μια πιο αρνητική εικόνα για το σώμα τους όταν ήδη δεν ήταν ευχαριστημένοι από αυτήν που είχαν. Νωρίτερα χθες ο αντιπρόεδρος του Facebook Νικ Κλεγκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο δίκτυο CNN και προσπάθησε να μετριάσει τις πιθανές ζημιές που θα προκαλούσε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης η συνέντευξη της Χάουγκεν.

Facebook: Η «σύγκρουση συμφερόντων»

Σύμφωνα με τη Χόγκεν, το Facebook είπε ψέματα στο κοινό, υπερβάλλοντας για την πρόοδο που είχε σημειώσει στην αντιμετώπιση του μίσους, της βίας και της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του, παρουσιάζοντας «δεκάδες χιλιάδες» σελίδες εγγράφων ως αποδεικτικά στοιχεία.

«Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ του τι ήταν καλό για το κοινό και τι ήταν καλό για το Facebook», δήλωσε η Χόγκεν. «Και το Facebook, ξανά και ξανά, επέλεξε να χρησιμοποιεί τον καλύτερο τρόπο για τα δικά του συμφέροντα, όπως να κερδίσει περισσότερα χρήματα», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων, είπε επίσης ότι το Facebook διέλυσε πρόωρα την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την προστασία της δημοκρατικής διαδικασίας και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρηση, μετά τις αμερικανικές εκλογές του 2020, οι οποίες συνέβαλαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. «Δεν πιστεύω ότι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν πραγματικά ό, τι πρέπει να επενδυθεί για να μην είναι επικίνδυνο το Facebook», είπε.

Facebook: Η απάντηση της εταιρείας

«Επιμένουμε στις δημόσιες δηλώσεις μας και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν οι ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τη δουλειά μας», δήλωσε η director of policy communications του Facebook Λένα Πιτς. «Η προστασία της κοινότητάς μας είναι πιο σημαντική από τη μεγιστοποίηση των κερδών μας», πρόσθεσε. «Το να πούμε ότι κλείνουμε το μάτι στα σχόλια αγνοεί αυτές τις επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων των 40.000 ατόμων που εργάζονται για την ασφάλεια και τη σιγουριά στο Facebook και την επένδυσή μας ύψους 13 δισ. Δολαρίων από το 2016», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments