Τεχνολογία

Facebook: Καλείται σε ακρόαση σχετικά με τη ζημιά που προκαλεί το Instagram στα παιδιά

Facebook: Καλείται σε ακρόαση σχετικά με τη ζημιά που προκαλεί το Instagram στα παιδιά
Facebook: Δύσκολα τα πράγματα από ότι φαίνεται για την γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τι αποκάλυψαν τα περίφημα «Facebook Files».
Facebook: Δύσκολα τα πράγματα από ότι φαίνεται για την γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τι αποκάλυψαν τα περίφημα «Facebook Files».

Σύμφωνα με το Washington Post, η Antigone Davis – global head of safety της Facebook – θα έρθει αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες που προέκυψαν, οι οποίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα του Instagram είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Οι προκείμενοι ισχυρισμοί για την πλατφόρμα του Instagram επικρατούν πολλά χρόνια, ωστόσο, τώρα ενισχύεται σημαντικά η υπόσταση τους με την δημοσίευση του «Facebook Files» – μια σειρά άρθρων που γράφτηκαν από την Wall Street Journal και βασίζονται σε εσωτερικά έγγραφα που έχουν διαρρεύσει.

Facebook

Οι εν λόγω διαρροές προέρχονται από πληροφοριοδότη και αναφέρουν ότι ερευνητές του Instagram έχουν πραγματοποιήσει εσωτερικές μελέτες για το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών που τους απέδειξαν πόσο επιζήμια μπορεί να αποδειχθεί η εφαρμογή – ιδίως για τα νεαρά κορίτσια.

Εξαιτίας όλων αυτών, έχει προγραμματιστεί μια ακρόαση από την υποεπιτροπή της Γερουσίας Εμπορίου σχετικά με την προστασία των καταναλωτών. Ο ίδιος πληροφοριοδότης που μοιράστηκε τις διαρροές με τον Τύπο, προφανώς έδωσε και τα έγγραφα από το Facebook Files στην Γερουσιαστή Marsha Blackburn του Tennessee η οποία δήλωσε ότι αναμένει στην ακρόαση εκπροσώπους και άλλων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης εκτός από τη Facebook, συμπεριλαμβανομένων των TikTok, YouTube, Snap και Twitter.

Οι αποκαλύψεις για το Instagram έδειξαν τη λεπτομέρεια με την οποία η εταιρεία μελέτησε τις αρνητικές επιπτώσεις της πλατφόρμας της στην ψυχική υγεία των νεαρών κοριτσιών. «Θα κάνουμε χειρότερα τα θέματα της εικόνας του σώματος για ένα στα τρία νεαρά κορίτσια», αναφέρθηκε σε παρουσίαση της εταιρείας το 2019.

Facebook

Μια άλλη διαφάνεια έδειξε ότι για το 13% των Βρετανών εφήβων και το 6% των Αμερικανών εφήβων με αυτοκτονικές τάσεις, το Instagram «ανίχνευσε την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν» στην πλατφόρμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments