Οικονομία

Evergrande: Αναστέλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της – “Φούντωσαν οι φήμες” για για εξαγορά της

Evergrande: Αναστέλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της – “Φούντωσαν οι φήμες” για για εξαγορά της
Evergrande: Ο κινεζικός κολοσσός Evergrande προχωρά σε μεγάλη συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει συνολικό ποσό ύψους 305 δισεκατομμύρια δολάρια για τις υποχρεώσεις της.

Ο κινεζικός κολοσσός Evergrande προχωρά σε μεγάλη συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει συνολικό ποσό ύψους 305 δισεκατομμύρια δολάρια για τις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία  θα πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στη μονάδα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της, έναντι 5 δισ. Δολαρίων.

Η Evergrande Property Services, θυγατρικής της Evergrande, ζήτησε επίσης διακοπή συναλλαγών επικαλούμενη «μια πιθανή προσφορά για μετοχές της εταιρείας».

Η κινεζική εφημερίδα Global Times υποστηρίζει ότι η Hopson Development είναι ο αγοραστής του 51% των μετοχών της θυγατρικής έναντι 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κινεζικός κολοσσός αθέτησε την πληρωμή των ομολόγων που όφειλε την περασμένη Τετάρτη, κάτι που αποτέλεσε τη δεύτερη απλήρωτη υπεράκτια οφειλή της σε μια εβδομάδα. Η εταιρεία, πλέον υπολογίζεται ότι έχει χρέος 305 δισ. δολαρίων, ενώ έπρεπε να αποπληρώσει τόκους ύψους 47,5 εκατ. δολαρίων για το ομόλογο της του Μαρτίου 2024 με επιτόκιο 9,5%, αφού είχε χάσει 83,5 εκατ. δολάρια σε πληρωμές κουπονιών την περασμένη Πέμπτη.

Πουλάει συμμετοχές για να μειώσει το χρέος

Αθέτησε την πληρωμή των ομολόγων ο όμιλος της Εvergrande και ενημέρωσε προ ημερών το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ότι σύναψε συμφωνία για την πώληση του 1,75 δισεκατομμυρίου μετοχών του στην τράπεζα Shengjing Bank με τίμημα 5,70 γουάν ανά μετοχή. Αγοραστής είναι ο επενδυτικός όμιλος Shenyang Shengjing Finance Investment Group, ο οποίος πλέον θα ελέγχει το 19,93% της τράπεζας, δηλαδή το ποσοστό που κατείχε μέχρι χθες η Evergrande.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments