Αθλητισμός

Πάου Γκασόλ: Αποσύρθηκε από το μπάσκετ ο κορυφαίος σέντερ

Πάου Γκασόλ: Αποσύρθηκε από το μπάσκετ ο κορυφαίος σέντερ
Πάου Γκασόλ: Ένας από τους κορυφαίους σέντερ αποσύρθηκε από τα παρκέ μετά από μία μεγάλη καριέρα, ενώ αναμένεται να αναλάβει θέσει στην Μπάρτσα.

Ένας από τους κορυφαίους σέντερ όλων των εποχών, ο Πάου Γκασόλ, αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ακόμη, φημολογείται πως μπορεί να αναλάβει θέση στην Μπαρτσελόνα, παράλληλα με αυτή που έχει ήδη πάρει ως εκπρόσωπος των αθλητών στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, ο σπουδαίος Ισπανός σέντερ και εκ των κορυφαίων ψηλών του ευρωπαϊκού και όχι μόνο μπάσκετ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 41 ετών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Ήθελα να παίξω μπροστά στην κόρη μου”

Η καριέρα του Πάου Γκασόλ εκτοξεύτηκε στο ΝΒΑ, εκεί όπου σήκωσε δύο τρόπαια Λάρι Ο΄Μπράιεν με τους Λος Άντζελες Λέικερς (2009, 2010) αποτελώντας το στήριγμα του Κόμπι Μπράιαντ. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ήρθαν με την Εθνική Ισπανίας, εκεί όπου ο Γκασόλ φόρεσε στο στήθος του έντεκα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις με τη «Φούριας Ρόχας».

«Ήθελα να παίξω μπροστά στην κόρη μου, δούλεψα με τους γιατρούς και τώρα που ήρθε το τέλος, είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα που μου έδωσε την ευκαιρία γι’ αυτούς τους όμορφους μήνες, είμαι πολύ χαρούμενος.

“Είμαι εδώ για να σας πω ότι αποσύρομαι από το μπάσκετ”

Ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής και της καριέρας μου. Έπαιξα και με την εθνική ομάδα, ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα κι ας μην κατακτήσαμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι αποσύρομαι από το μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πάντα πρέπει να γνωρίζεις πότε να αλλάξεις μια ταχύτητα για να απολαύσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου.

Ήθελα να τελειώσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες και με χειρουργικές επεμβάσεις» πρόσθεσε και συνέχισε: «Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και ελπίζω πως μπορώ να στηρίζομαι σε εσάς για τα επόμενα πρότζεκτ. Πάντα ήθελα να θέτω νέους στόχους και νέα όρια», ανέφερε ο Ισπανός.

Κάποια από τα σημαντικότερα ρεκόρ του

Ο Γκασόλ άρχισε το μπάσκετ στην ομάδα της Βαρκελώνης, ενώ το 2001 έγινε draft στο νούμερο 3. Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου αγωνίστηκε για τους Μέμφις Γκρίζλις, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Σικάγο Μπουλς, τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Μιλγουόκι Μπακς μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε συνολικά σε 1226 αγώνες. Έχει μέσο όρο 17 πόντους (51.2% στα δίποντα, 36.8% στα τρίποντα, 75.3% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.6 μπλοκ ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής.

Είχε επιλεγεί 6 φορές για το All Star Game, 4 φορές στις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ, ενώ ήταν ο ρούκι της σεζόν το 2001/02. Καλώς ήρθες πίσω στην Ευρώπη, Πάου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments