Αθλητισμός

Σομπατέλι – ΑΕΚ 83-78: Η άμυνα έκαψε τον δικέφαλο

Σομπατέλι – ΑΕΚ 83-78: Η άμυνα έκαψε τον δικέφαλο
Σομπατέλι - ΑΕΚ 83-78: Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει την Φάλκο λόγω της άμυνας και ξεκίνησε με ήττα στο Basketball Champions League.

ΑΕΚ και Σομπατέλι διασταύρωσαν τα ξίφη τους ξεκινώντας τις υποχρεώσεις τους στο Basketball Champions League. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, ενώ η αιτία της ήττας είναι η άμυνα.

Οι περιπτώσεις των Ούγγρων που έφτασαν με άνεση μέχρι το λέι απ, στο καλάθι της ΑΕΚ ήταν πάμπολες. Αιφνιδιασμοί λόγω των αργών επιστροφών. Κακές αλλαγές και φυσικά (σε ορισμένες περιπτώσεις) ανύπαρκτη βοήθεια. Η Σομπατέλι δεν αναζητούσε κάτι παραπάνω. Η αστοχία της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τα μεγάλα σουτ των Ούγγρων, έφεραν μία νίκη που κάνει άνω-κάτω τον όμιλο που μετέχει η ομάδα του Στέφανου Δέδα.

Οι φάσεις και οι χαμένες ευκαιρίες

Από το 21-19 υπέρ της ΑΕΚ, η Σομπατέλι έκανε ένα σερί 8-0 για να προσπεράσει με 25-21. Το πρώτο… καμπανάκι. Η είσοδος του Νίκου Παππά στο παρκέ συμμάζεψε την ΑΕΚ. Ο 31χρονος γκαρντ έμοιαζε σαν μην έλειπε μία ημέρα και έδωσε πνοή στην ΑΕΚ, έχοντας 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μολονότι είχε μόλις 5 λάθη, ήταν σταθερά πίσω στο σκορ. Με τη μεγαλύτερη διαφορά της να φτάνει στους 9 πόντους (49-40). Ωστόσο, η αντεπίθεση, με αιχμή τον Ανγκόλα έφερε την ομάδα του Δέδα στο -3 (57-54). Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, η ΑΕΚ θυμήθηκε την κακή αμυντική συμπεριφορά της. Δέχτηκε ένα μίνι σερί 4-0 και το σκορ διαμορφώθηκε σε 61-54. Και λίγο αργότερα, βρέθηκε στο -10 (64-54) για πρώτη φορά!

Και από εκείνο το σημείο, υποχρεώθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Η Φάλκο βρήκε πόντους απ’ τον κορυφαίο στο παρκέ, Ζόλταν Περλ. Και η ΑΕΚ κρατιόταν με νύχια και με δόντια, χάρη στις εύστοχες βολές και τις λύσεις που έδωσαν οι Κολόμ, Παππάς και Γκρίφιν (80-76 με 2/3 βολές του Ανγκόλα 25 δεύτερα πριν το τέλος). Ένα φόλοου του Βαουλέτ έκανε το σκορ 81-78 και στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι», με καλή άμυνα, άρπαξαν την κατοχή. Χωρίς να καταφέρουν να κάνουν επίθεση!

Οι συνθέσεις

Φάλκο (Κονάκοφ): Περλ 21, Βάραντι 8, Μπένκε 16, Γκολομάν 9, Μπάρατς 15, Κέλερ 8, Κλαρκ 3, Σόμογκι 3

ΑΕΚ (Δέδας): Κόλομ 5 (8ας), Μπόγρης 2, Φλιώνης, Πετρόπουλος, Ανγκόλα 17, Γέλοβατς 14, Παππάς 20, Γκρίφιν 16, Βαουλέτ 4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments