Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για τα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για τα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο
Άρειος Πάγος: Θα αναζητηθεί η ύπαρξη εγκληματικών οργανώσεων.

Ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει για τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας ζητά από τους συνάδελφους του Εφέτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις περιπτώσεις επιθέσεων και ξυλοδαρμών από ομάδες κουκουλοφόρων και νεοναζιστών κατά την διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων από συλλογικότητες και φοιτητικές οργανώσεις να ερευνηθεί εάν εκτός των πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων που έχουν αποδοθεί, έχουν συντελεστεί βαρύτερα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή της κατοχής οπλοστασίου.

Πρόσφατα, τόσο στην Αθήνα (Νέο Ηράκλειο) όσο και στη Θεσσαλονίκη (Τερψιθέας, Σταυρούπολης) υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί από ομάδες κουκουλοφόρων, ομάδες ατόμων του εθνικιστικού χώρου. Από την ΕΛ.ΑΣ. έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφα, φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες. Κατά των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα. Άρειος Πάγος:

Κατόπιν αυτών ο κος Πλιώτας έδωσε παραγγελία στους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (οι οποίοι εποπτεύουν τους εισαγγελείς Πρωτοδικών) οι έρευνες να μην αρκεστούν στο εάν έχουν διαπραχθεί μόνο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά να ελέγξουν και να διακριβώσουν τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου.

Άρειος Πάγος: Ζήτησε άμεση ενημέρωση για τις ενέργειες των εισαγγελέων Εφετών ο Βασίλης Πλιώτας

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στους συναδέλφους του σχετικές αναρτήσεις του ηλεκτρονικού Τύπου, όπως και καταγγελίες δύο δικηγόρων και ζητάει την άμεση ενημέρωση επί των δικών τους ενεργειών.

Άρειος Πάγος:

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του, αρχικά αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα και στις καταγγελίες των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη και στην συνέχεια απευθυνόμενος στους εισαγγελείς Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αναφέρει:

«Στα πλαίσια της από το άρθρο 32 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments