Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην αντιφασιστική πορεία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην αντιφασιστική πορεία
Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία κατευθυνόταν επί της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της Αγίων Πάντων.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα γύρω στενά.

Μάλιστα, προχώρησαν και σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.

Μετά τα επεισόδια, το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συνεχίζει προς το κέντρο της πόλης από την οδό Λαγκαδά, ενώ η ομάδα των αναρχικών που συμμετείχε στα επεισόδια διέφυγαν από την περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης προς την οδό Αγίου Δημητρίου.

Θεσσαλονίκη: Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εξήλθαν από το ΕΠΑΛ Ευόσμου και συντονισμένα κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους

Σύμφωνα με το grtimes σε βάρος των αστυνομικών τα άτομα κατά τη διάρκεια πορείας, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε σωματικό έλεγχο των ατόμων, κατά τη διάρκεια των προσαγωγών. Νωρίτερα, τα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εξήλθαν από το ΕΠΑΛ Ευόσμου και συντονισμένα κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους, μέσω των πεζοδρομίων και χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία.

Έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου είχαν στήσει οδοφράγματα για δεύτερη ημέρα και εκτόξευαν κροτίδες και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε σωματικό έλεγχο των ατόμων. Εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου δεκάδες άτομα χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολικό συγκρότημα βγήκαν στους δρόμους, πετώντας πέτρες, πυρσούς, κροτίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ έστησαν και οδοφράγματα πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments