Οικονομία

Ενέργεια: Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Ενέργεια: Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος
Ενέργεια: Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 204,38 ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 280 ευρώ.

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 204,38 ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 280 ευρώ.

Ποιες χώρες παρουσιάζουν αύξηση των τιμών ρεύματος

Παρά τις ανατιμήσεις, η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας είναι η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρώπη (φθηνότερες αγορές είναι η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία). Είναι ενδεικτικό ότι σε 8 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η μέση τιμή διαμορφώνεται αύριο πάνω από τα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα και φθάνει στη Σερβία, που είναι η ακριβότερη αγορά αύριο, στα 327,44 ευρώ.

Σκρέκας: Να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια

Από το συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια.

“Οι τιμές στην ενέργεια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους, αλλά και την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ενέργεια”, δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

“Η στρατηγική για την πράσινη μετάβαση θα οδηγήσει στη μείωση των τιμών και στους χαμηλότερους ρύπους, προκειμένου να προστατέψουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές”, σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments