Οικονομία

Σκρέκας: Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους του Έλληνες καταναλωτές

Σκρέκας: Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους του Έλληνες καταναλωτές
Σκρέκας: Για την τριπλή επιδότηση στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης που θα τεθούν σε εφαρμογή για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Για την τριπλή επιδότηση στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης που θα τεθούν σε εφαρμογή για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση που έχει αυξήσει τις τιμές φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ντόμινο εξελίξεων και στις τιμές του πετρελαίου. “Οι τιμές πώλησης δεν είναι τιμές που προσδιορίζονται από την κάθε κυβέρνηση. Είναι προϊόντα, των οποίων οι τιμές πώλησης προσδιορίζονται στα διεθνή χρηματιστήρια.

Γι αυτό και με άμεσα αντανακλαστικά η ελληνική κυβέρνηση ήταν η πρώτη που πήρε μέτρα ώστε να στηριχθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου για μια μέση οικογένεια, που δεν ξεπερνά τις 600 κιλοβατόρες τον μήνα, η αύξηση να μην ξεπερνά τα 2 με 3 ευρώ” τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας: “δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές και τα νοικοκυριά απροστάτευτα”.

“Με νομοθετική διάταξη ιδρύουμε Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, όπου θα εισρεύσουν φέτος τουλάχιστον 200.000.000 από τις δημοπρασίες των ρύπων, ενώ εφόσον χρειαστεί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και με επιπλέον έσοδα, είτε από άλλα περιβαλλοντικά τέλη, είτε από τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί αν συνεχίσουν να αυξάνονται οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να χρειαστεί να επέμβουμε εκ νέου. Και μετά τον Δεκέμβριο αν δούμε ότι αυτό το εξαιρετικό φαινόμενο συνεχίζεται, θα είμαστε παρόντες” πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments