Αθλητισμός

Φορτούνης: Τότε επιστρέφει στις προπονήσεις

Φορτούνης: Τότε επιστρέφει στις προπονήσεις
Φορτούνης: Η εκτίμηση για την επιστροφή του στις προπονήσεις και στη συνέχεια στους αγώνες του Ολυμπιακού.

Ο μεγαλύτερος άτυχος κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν ήταν ο Κώστας Φορτούνης. 

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ετών και έχει φανεί σε κάποια παιχνίδια η απουσία του, ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας.

Ο Κώστας Φορτούνης συνεχίζει την αποθεραπεία του και δουλεύει σκληρά σε καθημερινή βάση, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει δριμύτερος στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Σύμφωνα με το «Φως των Σπορ», η επιστροφή του Φορτούνη στις προπονήσεις υπολογίζεται τον Ιανουάριο και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσει σταδιακά να παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχές για την επάνοδό του.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Φορτούνη

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Φορτούνης είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός.

Το 2003 ο Φορτούνης εντάχθηκε στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του , απ’ όπου έφυγε το 2008, πηγαίνοντας στα Τρίκαλα, προκειμένου να αγωνιστεί στον Α.Ο. Τρικάλων, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην ομάδα Κ-21 του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 14 αγώνες. Στα Τρίκαλα αγωνίστηκε για 2 χρόνια στην τέταρτη κατηγορία.

Εξαιτίας των καλών του εμφανίσεων στην ομάδα του και στην εθνική Παίδων (Κ-17) ο τότε προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Βαγγέλης Βλάχος εισηγήθηκε την απόκτησή του και τον έπεισε να ενταχθεί στον αρκαδικό σύλλογο. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε εναντίον του ΠΑΟΚ. Αν και συνήθως ερχόταν από τον πάγκο, συμμετείχε συνολικά σε 24 αγώνες, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε βάρος της ΑΕΚ, σε έναν αγώνα που διεξήχθη στις 19 Σεπτέμβρη 2010 και έληξε 2-2. Οι καλές του εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα την πρόταση της Γιουβέντους για την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή τη χειμερινή περίοδο με μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Τη σεζόν 2013-14 ο Φορτούνης είχε χάσει τη θέση του στη βασική εντεκάδα της Καϊζερσλάουτερν, οπότε αναζήτησε νέα ποδοσφαιρική στέγη. Τον Ιούλιο του 2014 προκάλεσε το ενδιαφέρον κορυφαίων ελληνικών συλλόγων, επιλέγοντας τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, στις ακαδημίες του οποίου είχε κάνει τα πρώτα του βήματα. Στον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε στις 22 Ιουλίου 2014, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Την πρώτη του χρονιά συμμετείχε σε 37 αγώνες (συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις) πετυχαίνοντας 10 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ.

  • Στην αρχή της σεζόν 2019-20, ο Φορτούνης, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, για τέσσερα χρόνια, με ετήσιες απολαβές 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, καθιστώντας τον έτσι, τον καλύτερα αμειβόμενο Έλληνα ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται στην Ελλάδα και τέταρτο γενικά.
  • Ωστόσο, στις 11 Ιουλίου του 2019, σε έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας κόντρα στο Αμβούργο, ο ποδοσφαιριστής τραυματίζεται και λίγες ώρες αργότερα γίνεται γνωστό ότι έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού.
  • Ο σοβαρός αυτός τραυματισμός τον άφησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για όλο το 2019. Αν και δεν αγωνίστηκε καθόλου μέσα στο έτος, ήδη από τον Νοέμβριο, είχε δείξει φανερή βελτίωση.
  • Στις 6 Ιανουαρίου του 2020, προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.
  • Στις 15 Ιανουαρίου του 2020, ο Φορτούνης, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά τον τραυματισμό του, σε έναν αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στην ομάδα της Καλαμάτας, ο οποίος έληξε 4-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments