Video

Ηρώ Σαΐα: Αν εμπιστευτείς τον Σταύρο Ξαρχάκο πετάς

Ηρώ Σαΐα: Αν εμπιστευτείς τον Σταύρο Ξαρχάκο πετάς
Ηρώ Σαΐα: Τον συνάντησε για πρώτη φορά το 2006.

Η Ηρώ Σαΐα είναι μια πολύ ανήσυχη και ιδιαίτερη ερμηνεύτρια που έχει κάνει ήδη μια μεγάλη διαδρομή στο τραγούδι και την έχουν εμπιστευτεί πολλοί σπουδαίοι συνθέτες. Το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ, όπου άνοιξε την καρδιά της

Ηρώ Σαΐα: Η θέληση μου να γίνω καλύτερη με βοήθησε στη ζωή μου

«Ο Μάνος Ελευθερίου μου λείπει πολύ… Όταν δεν με ήξερε κανένας ερχόταν μου έδινε κουράγιο και συμβουλές…», δήλωσε. Το 2006 στις πρόβες με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη για την παράσταση «Μ’ αγιόκλημα και Γιασεμιά», συνάντησε για πρώτη φορά για πρώτη φορά τον Σταύρο Ξαρχάκο.

«Για κακή μου τύχη μία μέρα που είχα ξενυχτήσει μέχρι τις 6.30 το πρωί πάω στην πρόβα και ¨σκάει μύτη¨ ο Ξαρχάκος, ο οποίος δεν έχει κέφια, μάλλον τα νεύρα του είχε! Εγώ, θέλοντας να τον εντυπωσιάσω, αρχίζω να τραγουδάω το «Νανούρισμα» της Βίκυς Μοσχολιού. Ξαφνικά χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι και μου λέει «Τι είναι αυτά; Έτσι θα νανουρίζεις τα παιδιά σου;». Και από εκείνη την ημέρα βέβαια δεν θέλησα να τον ξαναδώ. Τελικά, η μοίρα τα έφερε αλλιώς.

Ηρώ Σαΐα: Λίγα λόγια για αυτή

Η Ηρώ Σαΐα είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια που γεννήθηκε στη Λάρισα το 1979. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του τμήματος του Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μουσικής-θεατρικής Ομάδας “Σπείρα-Σπείρα”. Είναι σύζυγος του μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δυο δίδυμα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τα οποία πήραν τα ονόματα Σταύρος και Μαρία-Ιζόλδη.

To 2013 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Βασίλη Δημητρίου στο Παλλάς. Στον ίδιο χώρο είχε συνεργαστεί παλιότερα με τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Γιάννη Σπανό και τον Βαγγέλη Γερμανό. Το καλοκαίρι του 2013 τραγούδησε στο αφιέρωμα για τη Μελίνα Μερκούρη υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, στα Πρέσπεια και σε δυο sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο. Tον Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της, με τίτλο “Λευκό Χαρτί”, στον οποίο τη μουσική υπογράφουν δυο νέοι συνθέτες, ο Άρης Βλάχος και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης ενώ τους στίχους ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιάννης Γούνας, ο Γιάννης Καστανάκης, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και η ίδια η Ηρώ Σαΐα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments