Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της προόδου του εμβολιαστικού προγράμματος, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Από την άλλη την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 50 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τον εμβολιασμό της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την εξής δήλωση: «Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τόσα θύματα και πόνο στην ανθρωπότητα, η επιστήμη μας έχει εφοδιάσει με το εμβόλιο, τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, σε συνδυασμό και με τα άλλα υγειονομικά μέτρα, που έχουμε, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από την πανδημία.”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ευαγγελισμός” μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

“Κάνω έκκληση, σε όσους από τους συμπολίτες μας διστάζουν, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προσέλθουν”

Και συνέχισε λέγοντας “Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τις γνώμες των ειδικών, αλλά και από τα ίδια τα πραγματικά δεδομένα. Σύμφωνα με τις στατιστικές, 10 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν σοβαρά από τον ιό δεν έχουν εμβολιαστεί.

Κάνω έκκληση, σε όσους από τους συμπολίτες μας διστάζουν ή αρνούνται να εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προσέλθουν, το ταχύτερο δυνατόν, στα εμβολιαστικά κέντρα. Με την πράξη τους αυτή δεν θα ωφελήσουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο. Η έξοδος από την υγειονομική κρίση είναι πια δική μας επιλογή».

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όσους είναι άνω των 50 ετών

Την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες 50 ετών και άνω, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου στους 50 και άνω θα ανοίξει στις 10 Οκτωβρίου και θα αφορά περίπου 100.000 συμπολίτες μας. Κορωνοϊός ενημέρωση

Παράλληλα, την ίδια ημερομηνία ανοίγει η πλατφόρμα και για τους πολίτες με ευπαθή νοσήματα στην ομάδα Α και με υποκείμενα νοσήματα στην ομάδα Β. Προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει έξι μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments