Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τρίτη δόση εμβολίου για όλους τους πολίτες 50 ετών και άνω

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τρίτη δόση εμβολίου για όλους τους πολίτες 50 ετών και άνω
Κορωνοϊός ενημέρωση: Στις 10 Oκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει με πολλές εξελίξεις, ενώ ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία. Συμμετείχαν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Βάνα Παπαευαγγέλου και το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Γκίκας Μαγιορκίνης. Επιπλέον, στην σημερινή ενημέρωση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.249 νέες λοιμώξεις, εκ των οποίων καταγράφονται 488 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 382.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση στους άνω των 50 ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες 50 ετών και άνω, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου στους 50 και άνω θα ανοίξει στις 10 Οκτωβρίου και θα αφορά περίπου 100.000 συμπολίτες μας.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Παράλληλα, την ίδια ημερομηνία ανοίγει η πλατφόρμα και για τους πολίτες με ευπαθή νοσήματα στην ομάδα Α και με υποκείμενα νοσήματα στην ομάδα Β. Προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει έξι μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι δήλωσαν οι Μίνα Γκάκα, Βάνα Παπαευαγγέλου, Γκίκας Μαγιορκίνης

Αναφερόμενη στα παιδικά πάρτι, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται με μονοψήφιο αριθμό παιδιών για να αποφευχθεί η διασπορά.

«Από τα συνολικά 20.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, 1.200 εντοπίζονται στη Λάρισα και 3.000 στη Θεσσαλονίκη», είπε στη συνέχεια η Βάνα Παπαευαγγέλου, επαναλαμβάνοντας πως η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και πως «προσπαθούμε να πείσουμε τους άνω των 70 να πάνε να εμβολιαστούν. Ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι». Ακολούθως ανέφερε πως η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή στην επικράτεια. Κορωνοϊός ενημέρωση

Μικρή τάση επιδείνωσης της πανδημίας παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην Ελλάδα ο συνολιλός αριθμός διαγνώσεων έδειξε μερική αύξηση, στο 5%. Σταθερότητα δείχνει ο αριθμός των θανάτων. Σταθερή είναι και η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Λϊγο πιο πάνω είναι οι νέες εισαγωγές.

Δείτε live την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments