Διεθνή

Ρώμη: Επεισόδια σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών

Ρώμη: Επεισόδια σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών
Ρώμη: Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αντιεμβολιαστών διαδηλωτών και αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε διαδήλωση στη Ρώμη, όταν αντιεμβολιαστές διαδηλωτές κλώτσησαν τρία οχήματα της αστυνομίας και πέταξαν καρέκλες των καφέ μπαρ, σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση κλομπ.

Μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού, ενώ κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, CGIL.
Στην κινητοποίηση παρεισέφρησαν και πάλι στοιχεία της ιταλικής ακροδεξιάς και μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Δεν έλειψαν και οι απαγορευμένοι, φασιστικοί χαιρετισμοί, με τεντωμένο αντίχειρα.

Η ένταση αυξήθηκε όταν ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, για την οποία δεν είχαν λάβει σχετική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στην Ιταλία θα μπει σε ισχύ το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Στο μεταξύ, το 80% των Ιταλών άνω των 12 ετών, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο κατά του κορωνοϊού.

Λίγα λόγια για την Ιταλία

Η Ιταλία, επισήμως η Ιταλική Δημοκρατία, είναι κυρίαρχο κράτος στην Ευρώπη.

Η Ιταλία αποτελείται από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Βόρεια συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία, δυτικά με τη Γαλλία και ανατολικά με τη Σλοβενία, ενώ εξκλάβιο της Ιταλίας αποτελεί και η πόλη Καμπιόνε ντ’ Ιτάλια, που βρίσκεται στο έδαφος της Ελβετίας. Οι ανεξάρτητες χώρες του Σαν Μαρίνο και του Βατικανού βρίσκονται εξ ολοκλήρου μέσα σε ιταλικό έδαφος.

Η Ιταλία αποτελείται κυρίως από μία μεγάλη χερσόνησο σε σχήμα μπότας, που εισχωρεί στην Μεσόγειο, ανάμεσα στην Αδριατική θάλασσα, το Ιόνιο πέλαγος και το Τυρρηνικό πέλαγος. Τα Απέννινα όρη διαμορφώνουν τη ραχοκοκαλιά της χερσονήσου, και φτάνουν ως τα βόρεια όπου ενώνονται με τις Άλπεις. Εκεί βρίσκεται και η μεγάλη πεδιάδα του ποταμού Πάδου.Έχει επίσης 2 μεγάλα νησιά, τη Σικελία και τη Σαρδηνία.Το ψηλότερο σημείο είναι το Λευκό Όρος με υψόμετρο 4.810 μέτρα, αλλά για την Ιταλία κυρίως γνωστά είναι τα ηφαίστεια του Βεζούβιου κοντά στη Νάπολη και της Αίτνας στη Σικελία.

Στην Ιταλία υπάρχει η αρχή του κοσμικού κράτους και επομένως δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία .Οι Ιταλοί πολίτες είναι κυρίως Καθολικοί Χριστιανοί: το 2006, το 87,8% δήλωσαν Καθολικοί και το 30,6% πιστοί . Το ποσοστό μειώθηκε, λόγω της αυξανόμενης διαδικασίας της εκκοσμίκευσης, στο 24,4%, σύμφωνα με το Eurispes 2010 , σε σύγκριση με το 18,5% του πληθυσμού αγνωστικιστών ή μη πιστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments