Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης αν χρειαστεί

Χρήστος Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης αν χρειαστεί
Χρήστος Σταϊκούρας: Θα ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης αν χρειαστεί δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Θα ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης αν χρειαστεί δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Προφανώς θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού χώρου ο οποίος “τρώγεται” από την ανάγκη “η πολιτεία να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις” σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Για την ενεργειακή κρίση

“Έχουμε μία αίσθηση για την ενεργειακή κρίση”, είπε “και η μέχρι τώρα η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το πρόβλημα είναι αυτονόητα εξωγενές, παροδικό αλλά πιο οξύ”. Σε ερώτημα  τι θα συμβεί αν η ενεργειακή κρίση συνεχιστεί απάντησε ότι πάντα το Υπουργείο Οικονομικών έχει και δυσμενή σενάρια. “Βρίσκουμε πόρους για δίκτυ προστασίας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο χρειαστεί”,τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ποια η βοήθεια που έχει δοθεί στα νοικοκυριά

Σε μικροοικονομικό επίπεδο το κάθε νοικοκυριό έχει βοηθηθεί σημαντικά, κυρίως μέσα από μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Η βοήθεια είναι μεταξύ του 5,1% με 5,3% αναλογικά με το διαθέσιμο εισόδημα. Ωστόσο, πλέον το όφελος ροκανίζεται από την ακρίβεια και το Υπουργείο προσπαθεί να την περιορίσει.

Για τις πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

“Υπάρχει ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών για να διασφαλίσει την επόμενη μέρα της χώρας”, είπε. “Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής να δεσμεύομαι για επιπλέον μειώσεις φόρων ή διανομή  μερισμάτων, ξέρετε όμως πολύ καλά ότι η χώρα δεν έχει μόνο το σήμερα έχει και το αύριο”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments