Πολιτική

Δημοσκόπηση MARC: Μεγάλωσε η διαφορά ΝΔ Σύριζα

Δημοσκόπηση MARC: Μεγάλωσε η διαφορά ΝΔ Σύριζα
Δημοσκόπηση MARC: Σε μία νέα σφυγμομέτρηση, το κυβερνών κόμμα συντηρεί και αυξάνει το προβάδισμα του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%. Μάλιστα, η διαφορά έχει αυξηθεί από παλιότερη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση οι πολίτες έχουν απαντήσει και για την πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία, καθώς και για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις αντικομμουνιστικές αναφορές του στη Βουλή.

Η πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα ευρήματα του γκάλοπ, το 75,2% των ερωτηθέντων κρίνει «θετικά» και «μάλλον θετικά» τη συμφωνία, ενώ μόλις 19,6% την αξιολογεί θετικά, με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να την καταψηφίσει να εγκρίνεται μόλις από 25,9% (μεγάλο ποσοστό ανήκει στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ).

Απ’ όλα τα ποιοτικά στοιχεία φαίνεται ότι το συγκεκριμένο έχει «μετρήσει» ώστε η ΝΔ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 12,8 ποσοστιαίες μονάδες: Συγκεντρώνει το 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μεγαλώνει κι άλλον στο δείκτη «εκτίμηση ψήφου», καθώς η ΝΔ φτάνει στο 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%, όπερ σημαίνει μία διαφορά στο 13,5%.

Το ΚΙΝΑΛ καταγράφει στην Πρόθεση Ψήφου 6,3% (στην εκτίμηση ψήφου φτάνει στο 8%), το ΚΚΕ είναι στο 5,6% (και φτάνει στο 6,5%), η Ελληνική Λύση στο 4,4% (πάει στο 5,5%) και το ΜΕΡΑ25 εντοπίζεται στο 2,7% με την εκτίμηση ψήφου να το ανεβάζει στο 3,5%.

Γιατί ανησυχούν περισσότερο οι πολίτες

Η πανδημία συνεχίζει να ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, ενώ γοργά έχουν ανέβει στη δεύτερη θέση ακρίβεια και ανατιμήσεις.

Σχετικά με  τη Συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας

Η επίδραση της ελληνογαλλικής συμφωνίας φαίνεται ότι είναι σημαντική, καθώς σε άλλους δείκτες η κυβέρνηση έχει μικτή εικόνα. Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης έχει θετικές και μάλλον θετικές γνώμες από το 49,5%, ενώ οι αρνητικές και μάλλον αρνητικές είναι στο 49,8%. Τον περασμένο Ιούνιο οι θετικές και μάλλον θετικές ήταν στο 55,2% και στις 23 Σεπτεμβρίου στο 46,9, όπερ σημαίνει ότι έχασε σε σχέση με πριν το καλοκαίρι, αλλά πλέον έχει σταματήσει η φθορά και ανακτά ξανά δυνάμεις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Συμφωνία

Σχετικά με τη διαγραφή Μπογδάνου

Όσον αφορά στο θέμα με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, το 76,8% θεωρεί ότι ορθά έγινε αυτή η επιλογή, με το 11,5% να θεωρεί λάθος που διαγράφηκε ο νεαρός βουλευτής. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το 15% θεωρεί ότι ήταν λάθος που έγινε η διαγραφή ενώ ένα 14% δεν απαντά, αποφεύγοντας να πάρει θέση με όποια ερμηνεία μπορεί να δοθεί σε αυτή τη στάση.

Για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης

Η αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με μεγάλη διαφορά, αφού έχει ποσοστό 50,4% έναντι 28,2%.

Η κυβέρνηση φαίνεται να ανέκαμψε από τις φθορές που κατέγραψε μετά τα όσα έγιναν τον Αύγουστο (πυρκαγιές, ανασχηματισμός) και σημειώνει άνοδο στην πρόθεση ψήφου από 34,4%, που ήταν στην αντίστοιχη μέτρηση στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από το 23% τότε στο 22% τώρα.

Η διακύμανση πρόθεσης ψήφου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η εκτίμηση ψήφου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments