Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 11,1% η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 11,1% η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σε νέα μέτρηση που έγινε η διαφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 11,1%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA το προβάδισμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 11,1%. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,8%, μειωμένο κατά 3,1% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα καταγράφεται απώλεια της τάξεως του 3,1% στην μέτρηση της ΝΔ, σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, πράγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να καρπωθεί αλλά παραμένει στάσιμος, αφού από το 20% του περασμένου Ιουλίου, βρίσκεται τώρα στο 19,7%.

Τι ισχύει για τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου

Σύμφωνα με το γκάλοπ, το ΚΙΝΑΛ είναι στο 6% στην πρόθεση ψήφου και 8% στην εκτίμηση της εκλογικής του επίδοσης, το ΚΚΕ στο 5,1% (και στο 6,8% στην εκτίμηση ψήφου), ενώ υπάρχει ανατροπή στην τέταρτη θέση, στην οποία ανεβαίνει το ΜΕΡΑ25, κάνοντας άλμα από 3,2% τον περασμένο Απρίλιο στο 4,1% τώρα και με την τελική εκτίμηση για την εκλογική του επίδοση να φτάνει 5,5%. Αντιθέτως η Ελληνική Λύση από 5,3% τον Ιούλιο περιορίζεται τώρα στο 4% – με την εκτίμηση ψήφου στο 5,3%.

Η διατήρηση της μεγάλης διαφοράς ανάμεσα στην πρόθεση ψήφου οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα. Τα ποσοστά είναι ενδεικτικά: 38% έναντι 16%, κάτι που δίνει γενικά ισχυρό προβάδισμα στην κυβέρνηση.

Η αξιολόγηση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Στη δε αξιολόγηση του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού το 43% τον κρίνει θετικά με το 50% να λέει αρνητικά, αλλά τα αντίστοιχα για τον κ. Τσίπρα ως προς την απόδοσή του από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απογοητευτικά: Το 19% τον κρίνει θετικά, με το 71% να λέει αρνητικά.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στο εύρημα σχετικά με την αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες για το έργο του ως αξιωματική αντιπολίτευση: Μόνο το 14% λέει ότι είναι θετικό, ενώ το 73% το εκτιμά ως αρνητικό.

Η έρευνα πάντως καταγράφει και το γιατί η ΝΔ είχε απώλεια αυτή την περίοδο τριών ποσοστιαίων μονάδων. Η πορεία της χώρας κρίνεται ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση από ένα ποσοστό 51%, σε αντίθεση με το 38% που απαντάει σε θετική.

Σχετικά με την πανδημία και το εμβόλιο

Μία δυσαρέσκεια που αφορά στις εντυπώσεις από τη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση στην πανδημία: το 53% την κρίνει αρνητικά, ενώ μόνο το 42% θετικά, που είναι διαχρονικά η πιο αρνητική εικόνα. Αλλά και οι εντυπώσεις για τον ανασχηματισμό δίνουν αρνητικό ισοζύγιο για την κυβέρνηση. Ποσοστό 35% εκφράζεται αρνητικά, μόλις 10% θετικά, ενώ το 50% δηλώνει ουδέτερο.

Στη γενική αξιολόγηση της κυβέρνησης το 39% λέει θετικά, με το 54% να δηλώνει αρνητικά.

Η εταιρία μέτρησε και τις διαθέσεις της κοινής γνώμης για το εμβόλιο, με το 11% να επιμένει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί – σταθερό το ποσοστό σε σχέση με τον Ιούλιο – ενώ ένα 4% λέει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Δείτε την δημοσκόπηση της Metron Analysis

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments