Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Η στιγμή που πολίτες πετάγονται στους δρόμους

Σεισμός στην Κρήτη: Η στιγμή που πολίτες πετάγονται στους δρόμους
Σεισμός στην Κρήτη: Σύμφωνα με την αυτόματη ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου.

Ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη έφερε αναστάτωση στους πολίτες,  οι οποίοι αισθάνθηκαν τον μεγάλο σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο, καθώς είχε ένταση και διάρκεια, με συνέπεια να σκορπίσει πανικό και ανησυχία στους κατοίκους, που βγήκαν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Σύμφωνα με την αυτόματη ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8,2 χιλιόμετρα. Με βάση τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού, η δόνηση ήταν 6,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 51 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σητείας και με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησε στις 12:36 κι άλλος σεισμός 4,1 Ρίχτερ στα 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου, με εστιακό βάθος στα 20,7 χιλιόμετρα. Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Μεγάλη αναστάτωση στο νησί

Αναστάτωση επικράτησε στην ανατολική Κρήτη, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12:30 με επίκεντρο θαλάσσιο χώρο, νοτιοανατολικά της Ζάκρου, η οποία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ.

Πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να βρουν ένα ανοιχτό σημείο για να προστατευθούν, ενώ ακόμη και στο Ηράκλειο διευθυντές των σχολείων, ζήτησαν από τους μαθητές να βγουν από τις αίθουσες. Σε επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ή καταστροφών, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει υπάρξει κάποια καταγεγραμμένη αναφορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments