Πολιτική

Μίνα Γκάγκα: Ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νοσοκομείων στη Μακεδονία

Μίνα Γκάγκα: Ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νοσοκομείων στη Μακεδονία
Μίνα Γκάγκα: Στη βόρεια Ελλάδα περιοδεύει αυτές τις ημέρες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Νοσηλευτικά ιδρύματα σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Κιλκίς, Δράμα και Καβάλα επισκέφτηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα.

Στη Βόρεια Ελλάδα περιοδεύει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τους Διοικητές της 4ης και της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Η περιοδεία γίνεται στο πλαίσιο των επισκέψεων της κ. Γκάγκα σε νοσοκομεία όλης της χώρας με σκοπό την ενημέρωση, την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μίνα Γκάγκα

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)- δυναμικότητας 30 κλινών- και το υπό κατασκευή Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και άλλα νοσοκομεία.

Στα Νοσοκομεία Κατερίνης, Κιλκίς, Δράμας και Καβάλας, η κα Γκάγκα πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές και τους Αναπληρωτές Διοικητές, τους Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίες και τους Διευθυντές των ΜΕΘ και των Κλινικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Μίνα Γκάγκα

Επιπλέον, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Εργαζομένων και επισκέφθηκε τις Κλινικές, τα Εργαστήρια καθώς και τα Εμβολιαστικά Κέντρα των Νοσοκομείων, όπου συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός θα παραστεί σήμερα στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και αργότερα θα επισκεφθεί το Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», το οποίο σήμερα εφημερεύει.

Κατερίνη: Λίγα λόγια για τη Μίνα Γκάγκα

Η Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα είναι Ελληνίδα πνευμονολόγος και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας από τις 31 Αυγούστου 2021. Κατάγεται από το Ελληνοχώρι Έβρου και η μητέρα της είναι ποντιακής καταγωγής. Στο παρελθόν, υπήρξε υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία. svg%3E

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο. Είναι κλινική ιατρός και ασχολείται ενεργά με την έρευνα. Τα αντικείμενα της σχετίζονται με την πρόληψη και την ανακούφιση από το άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Έχει εκτεταμένο διεθνές ερευνητικό έργο σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, με περισσότερες από 13.500 αναφορές. Υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης (2009-2013) στην Πνευμονολογία. Σημαντική διάκριση έλαβε το 2017, όταν από τα Ευρωπαϊκά μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας εξελέγη ως Πρόεδρος της Εταιρείας (κατά τα έτη 2015-2019).

Πριν αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας τον Αύγουστο 2021, είχε διατελέσει διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από το 2006.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments