Πολιτική

Κατερίνη: Αποδοκίμασαν τη Μίνα Γκάγκα

Κατερίνη: Αποδοκίμασαν τη Μίνα Γκάγκα
Κατερίνη: Στην Κατερίνη βρέθηκε την Κυριακή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα όπου υπήρχε κινητοποίηση υγειονομικών.

Την Κατερίνη στην Πιερία επισκέφθηκε χθες Κυριακή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα.

Στην πόλη κινητοποίηση είχαν οργανώσει οι υγειονομικοί.

Όπως αναφέρει το pierianews.gr, με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα, αλλά και κρεμασμένες τις στολές εργασίας τους υποδέχτηκαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κατά την επίσκεψη της στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου είχε συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 3η ΥΠΕ, καθώς και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικούς φορείς της Πιερίας.

Τα συνθήματα

Οι συγκεντρωμένοι, μόλις κατέφθασε η κα Γκάγκα στο νοσοκομείο, άρχισαν να φωνάζουν «Πάρτε πίσω τις αναστολές» και μετά προχώρησαν σε γιουχαΐσματα. Τη Μίνα Γκάγκα υποδέχθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη και Σάββας Χιονίδης, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Κατερίνη: Λίγα λόγια για τη Μίνα Γκάγκα

Η Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα είναι Ελληνίδα πνευμονολόγος και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας από τις 31 Αυγούστου 2021. Κατάγεται από το Ελληνοχώρι Έβρου και η μητέρα της είναι ποντιακής καταγωγής. Στο παρελθόν, υπήρξε υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο. Είναι κλινική ιατρός και ασχολείται ενεργά με την έρευνα. Τα αντικείμενα της σχετίζονται με την πρόληψη και την ανακούφιση από το άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Έχει εκτεταμένο διεθνές ερευνητικό έργο σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, με περισσότερες από 13.500 αναφορές. Υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης (2009-2013) στην Πνευμονολογία. Σημαντική διάκριση έλαβε το 2017, όταν από τα Ευρωπαϊκά μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας εξελέγη ως Πρόεδρος της Εταιρείας (κατά τα έτη 2015-2019).

Πριν αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας τον Αύγουστο 2021, είχε διατελέσει διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από το 2006.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments