Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Πρόκριση με ανατροπή στους «8» του Indian Wells

Τσιτσιπάς: Πρόκριση με ανατροπή στους «8» του Indian Wells
Τσιτσιπάς: Μεγάλη ανατροπή για τον Στέφανο Τσιτσιπά που επικράτησε με 2-1 σετ του Αλεξ Ντε Μινόρ και πέρασε στα προημιτελικά του Indian Wells.

Εξαιρετικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, άντεξε κόντρα στον μαχητικό Άλεξ Ντε Μινόρ, επέστρεψε (πάλι) από το 0-1 σετ και πήρε την νίκη με 2-1 (6-7 (3), 7-6 (3), 6-2) έπειτα από 2 ώρες και 44 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Σε ένα ματς που μέχρι τα μισά του τρίτου σετ δεν είχε καλό πρώτο σερβίς (είχε έναν άσο και έφτασε τους 7 στο τρίτο σετ, ενώ το ποσοστό του ήταν στο 56% στο πρώτο σερβίς στα πρώτα δύο σετ), είχε την ψυχραιμία να βρει λύσεις και να πάρει το ματς, παρά το γεγονός ότι πετούσε συνεχώς ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν το τελευταίο γκέιμ του ματς, είχε κάνει τέσσερα μπρέικ και αμέσως μετά ο Ντε Μινόρ του απαντούσε με δικά του μπρέικ, βάζοντας δύσκολα στον Ελληνα τενίστα, που ωστόσο ήταν καταιγιστικός στο τρίτο και κρίσιμο σετ.

Ο αγώνας

Χαμένο σετ στο tie break

Ο Στέφανος ξεκίνησε τον αγώνα με love service game, δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις, ενώ μόλις στο 4ο game έκανε break ξεφεύγοντας με 3-1. Ο Ντε Μινόρ ωστόσο απάντησε άμεσα με break στο break και ακολούθως κράτησε το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Έκτοτε οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να κριθεί στο tie break. Εκεί, ο Ντε Μινόρ ξεκίνησε εκρηκτικά ξεφεύγοντας με 5-0, κατακτώντας το τελικά με 7-3, παίρνοντας το πρώτο σετ με 7-6.

Κρίσιμο μπρέικ στο 5-5 του δεύτερου σετ

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να κάνει το break, αλλά τον Ντε Μινόρ να απαντάει άμεσα – όπως και στο πρώτο σετ – με δικό του break για το 1-1. Ακολούθως οι δύο τενίστες κατάφεραν εύκολα ή δύσκολα να κρατήσουν το σερβίς τους, μέχρι που φτάσαμε στο 11ο game, όταν ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο σερβίς του Ντε Μινόρ. Όπως ωστόσο και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, ο Αυστραλός απάντησε με break στο break, ισοφάρισε σε 6-6, στέλνοντας και το 2ο σετ σε tie break. Αυτή τη φορά το σενάριο όμως ήταν διαφορετικό, με τον Στέφανο να ξεφεύγει με 4-0 και τελικά να κατακτά το tie break με 7-3, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Δυναμικό ξεκίνημα στο τρίτο σετ και πρόκριση

Το τρίτο σετ βρήκε τον Στέφανο να έχει την ψυχολογία με το μέρος του και να το εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε καλά στο τρίτο σετ, έφτασε κάποια στιγμή στο σημείο να πάρει 10 σερί πόντους, έκανε break μόλις στο 4ο game και ξέφυγε με 4-1, δείχνοντας να ελέγχει το παιχνίδι. Και αυτό επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κυριαρχεί και να κατακτά τελικά το 3ο σετ με 6-2, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments