Ελλάδα

Λαυρέντης Διανέλλος: Ποια ήταν η γυναίκα του

Λαυρέντης Διανέλλος: Ποια ήταν η γυναίκα του
Λαυρέντης Διανέλλος: Παντρεύτηκαν το 1938.

Ο Λαυρέντης Διανέλλος παντρεύτηκε τη Φρόσω Κοκκόλα, του Μάρκου και της Μαρίας, η οποία ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και η πρώτη ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών στο θέατρο και στο ραδιόφωνο. Η σύζυγός του γεννήθηκε το 1912 στη Σμύρνη, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή το 1999, στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Το 1922, λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής, ήρθε στην Ελλάδα με την μητέρα της και την 4χρονη τότε αδελφή της, την Ιωάννα. Υπήρξε μαθήτρια του Κάρολου Κουν στη “Λαϊκή Σκηνή”, που ίδρυσε ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μαζί με τον παλαιό ηθοποιό Διονύση Δεβάρη. Το 1938 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Λαυρέντη Διανέλλο και απέκτησαν μαζί μια κόρη, τη Μαρία.

Η αγαπημένη Άννα Φόνσου, είχε παντρευτεί το 1962 με τον αγαπημένο της καρδιάς της Κώστα Παλτόγλου και κουμπάρα την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Λαυρέντης Διανέλλος: Ο έρωτας και ο γάμος με τη Φρόσω Κοκκόλα

Όπως αναφέρει το koitamagazine, ο Λαυρέντης Διανέλλος στο υπόγειο του Κουν ανακάλυψε τις δύο μεγάλες του αγάπες: την Υποκριτική και τη νεαρή ηθοποιό Φρόσω Κοκκόλα. Αυτή που του έμελλε να γίνει η παντοτινή του αγάπη, η γυναίκα της ζωής του, που τους χώρισε μόνο ο θάνατος.

Ο έρωτάς του με την όμορφη Φρόσω, τη μετέπειτα μεγάλη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού, ήταν κεραυνοβόλος και δυνατός. Παντρεύτηκαν λίγα χρόνια αργότερα κι απέκτησαν μία κόρη. Το ζευγάρι μοιράστηκε το υπόλοιπο της ζωής του με πολλές δυσκολίες που δεν κατάφεραν να τους χωρίσουν. Η μόνη φορά που αποχωρίστηκε ο ένας τον άλλον, ήταν στον πόλεμο, όταν ο ηθοποιός πήγε στο Μέτωπο. Λαυρέντης Διανέλλος

Λαυρέντης Διανέλλος: Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Γεννημένος στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας, ο Διανέλλος ήθελε να γίνει σιδηροδρομικός, καθώς αυτό ήταν το μεγάλο όνειρό του στη ζωή, πριν τον κλέψει τουλάχιστον ο Κουν και τον μετατρέψει σε ένα ικανότατο πολυεργαλείο του Θεάτρου Τέχνης του με πλούσιο υποκριτικό ταμπεραμέντο που θα αποκαλυπτόταν τόσο στο πανί όσο και το σανίδι, το οποίο υπηρέτησε πιστά με τη γνώριμη απλότητά του για πάμπολλες δεκαετίες.

Οι λαϊκές μας μνήμες ανακαλούν τον αγαπημένο ηθοποιό δίπλα στις μεγάλες πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου να λειτουργεί ως στοργικός πατέρας της Βουγιουκλάκη («Μανταλένα», «Το πιο λαμπρό αστέρι» κ.ά.) κ.λπ., σε μια καριέρα που απλώθηκε σε 25 χρόνια αξιομνημόνευτων ρόλων. Όσο για τη σύζυγό του, Φρόσω Κοκκόλα, επίσης θεατρίνα και τραγουδίστρια δημοτικών, πέρασε στο πλάι της όλη του τη ζωή.

Ο Διανέλλος ήταν ένας χαρισματικός καλλιτέχνης του θεάτρου και του κινηματογράφου πλασμένος με τη στόφα του μεγάλου ηθοποιού του καιρού, αφού η εκφραστικότητα και η φυσικότητά του ήταν παροιμιώδεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments