Ελλάδα

Άννα Φόνσου: Η σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο της γάμο με κουμπάρα την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Άννα Φόνσου: Η σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο της γάμο με κουμπάρα την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Άννα Φόνσου: Το νυφικό της Άννας Φόνσου ήταν του οίκου Στρογγυλού. Κάτασπρο λευκό, στενό με μαργαρίτες από οργαντίνες, με κοντό μανίκι και μακριά γάντια.

Μια Πέμπτη, την Άνοιξη του 1962, η νεαρή πρωταγωνίστρια Άννα Φόνσου παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, θεατρικό επιχειρηματία Κώστα Παλτόγλου, στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, στο Κολωνάκι. Κουμπάρα του ζευγαριού ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ πολλοί ηθοποιοί βρέθηκαν κοντά στο ζευγάρι για να τους ευχηθούν. Η Άννα Φόνσου υπήρξε ανέκαθεν αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου με την αγάπη του κόσμου να εκδηλώνεται (μολονότι ακραία) και στο γάμο της.

Ανάμεσα τους και ο κινηματογραφικός πατέρας των δυο πρωταγωνιστριών, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Το νυφικό της Άννας Φόνσου ήταν του οίκου Στρογγυλού. Κάτασπρο λευκό, στενό με μαργαρίτες από οργαντίνες, με κοντό μανίκι και μακριά γάντια. Το μακρύ πέπλο κατέληγε σε διάδημα από μαργαρίτες και αυτό. Η Αλίκη φορούσε ένα μοντέλο του Ζαν Ντεσσέ σε χρώμα πορτοκαλί και μαντώ στο ίδιο χρώμα.

Άννα Φόνσου: Ο επεισοδιακός γάμος

Όπως αναφέρει το koitamagazine, χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν μέσα και έξω από την εκκλησία για να δουν από κοντά τόσο την νύφη όσο και την κουμπάρα. Αστυνομική δύναμη είχε κλείσει τους γύρω δρόμους και προσπαθούσε να περιορίσει το πλήθος των θαυμαστών. Μάλιστα δυσκόλεψαν το μυστήριο, μιας και κόντεψαν να ποδοπατηθούν και οι δυο γυναίκες. Αποτέλεσμα της ασφυκτικής ατμόσφαιρας που επικράτησε ήταν να λιποθυμήσει και η Αλίκη και η Άννα Φόνσου και να διακοπεί για λίγο η τελετή. Γενικά οι λιποθυμίες ξεπέρασαν τις είκοσι.

Καρέκλες και στασίδια έσπασαν μέσα στην εκκλησία και ο παπάς που ευλογούσε το μυστήριο αναγκάστηκε από μικροφώνου να φωνάζει στον κόσμο «ντροπή». Αρκετές από τις καλεσμένες παραλίγο να φύγουν χωρίς φορέματα από την εκκλησία.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας εκτελούσε και χρέη σωματοφύλακα για να προφυλάξει τα δυο δημοφιλή κορίτσια. Κατασκευάστηκαν 2.000 μπομπονιέρες σε πρωτότυπο σχέδιο που ονομάστηκαν Άννα από την βιοτεχνία κουφέτων Ψαράκη. Εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Την επόμενη μέρα, το ζεύγος Φόνσου- Παλτόγλου έφυγαν για γαμήλιο ταξίδι, στην Ευρώπη.

Άννα Φόνσου: Οι φωτογραφίες από το γάμο της

Άννα Φόνσου Άννα Φόνσου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments