Διεθνή

Νορβηγία: 37χρονος Δανός ο μακελάρης με το τόξο

Νορβηγία: 37χρονος Δανός ο μακελάρης με το τόξο
Νορβηγία: Στοιχεία του δράστη των χθεσινοβραδινών φρικιαστικών επιθέσεων με τόξο και βέλη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ της Νορβηγίας, που είχαν ως συνέπεια το θάνατο πέντε ανθρώπων, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νορβηγικής αστυνομίας πρόκειται για Δανό (και όχι Νορβηγό, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει από τα νορβηγικά Μέσα), 37 ετών, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος του Κόνγκσμπεργκ.

Τι λένε οι αρχές

Οι αρχές αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα τις εν λόγω πληροφορίες «εξαιτίας των φημών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για ανθρώπους που δεν συνδέονται» με την επίθεση στη μικρή πόλη περίπου 28.000 κατοίκων, η οποία απέχει 68 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Όσλο. Πάντως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία της ταυτότητας του άνδρα.

Μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη, αφού δεν έχει καμία σχετική ανακοίνωση από πλευράς αστυνομίας, ούτε υπάρχουν πληροφορίες.

Νύχτα τρόμου στο Κόνγκσμπεργκ

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρας, που, χρησιμοποιώντας τόξο και βέλη, εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον πολιτών, στη νορβηγική πόλη.

Αρκετή ώρα αργότερα, τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς από την επίθεση, ενώ μετά τα μεσάνυχτα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και πέμπτου ατόμου. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τουλάχιστον δύο τραυματιών.

Επιβεβαίωσε η αστυνομία τους 5 νεκρούς και ακόμη 2 τραυματίες «Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι έχουμε πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο Εϊβίντ Ος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δεν διατρέχουν κίνδυνο οι τραυματίες

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), πάντως, σύμφωνα με τον Εϊβίντ Ος, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Ο ένας είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ, μια από τις αρκετές τοποθεσίες όπου έγιναν οι επιθέσεις του άνδρα.

Φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν νωρίτερα στο Twitter, φαίνεται πως αποτυπώνουν τόξα που βρίσκονται ακόμη στο έδαφος στη γύρω περιοχή.

Μετά την επίθεση, άνδρες της επιβολής της τάξης απέκλεισαν μια σειρά από περιοχές γύρω από το σημείο της επίθεσης στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ, που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, Όσλο.

Οι μαρτυρίες της επίθεσης -«Με φαρέτρα στον ώμο ο δράστης»

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της γειτονικής πόλης Ντράμεν. Δεν αναζητείται κανένας άλλος ύποπτος.

Η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε στις 18:13 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 19:13 ώρα Ελλάδας), συνέλαβε τον ύποπτο στις 18:47 (19:47). Στη μικρή πόλη περίπου 25.000 κατοίκων, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά του Όσλο, η πρόσβαση στα σημεία όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις είχε αποκλειστεί με την ειδική ταινία που τοποθετούν ιατροδικαστικοί στους τόπους εγκλημάτων και ήταν παρόντες αστυνομικοί, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Χάνσιν, η οποία είδε εν μέρει την επίθεση, είπε στο TV2 πως άκουσε πανδαιμόνιο και είδε μια γυναίκα να προσπαθεί να καλυφθεί και «έναν άνδρα στη γωνιά του δρόμου με βέλη μέσα σε φαρέτρα στον ώμο του κι ένα τόξο στο χέρι».

«Μετά, είδα κόσμο να τρέχει για να σώσει τη ζωή του. Ανάμεσά τους ήταν μια γυναίκα που κράταγε παιδί από το χέρι», αφηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Τα γεγονότα αυτά μας συγκλονίζουν», δήλωσε η Έρνα Σόλμπεργκ, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, την τελευταία ημέρα της θητείας της. Σήμερα παραχωρεί τη θέση της στον ηγέτη των Εργατικών Γιόνας Γκαρ Στέρε, τον νικητή των βουλευτικών εκλογών της 13ης Σεπτεμβρίου.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/norbigia-37hronos-danos-o-makelaris-me-toxo”>Νορβηγία: 37χρονος Δανός ο μακελάρης με το τόξο -Ζούσε στην πόλη όπου σκόρπισε τον τρόμο </a></p>

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments